2017. november 20., hétfő

A SZABAD SAJTÓNAK ÁRA VAN. A FIDESZESNEK IS. ÉS AZT ÖN FIZETI

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2017.11.20.


Adómilliárdokat töm az állam olyan magánkézben lévő médiumok zsebébe, melyek minden erejükkel megpróbálják alátámasztani a kormánypárt üzeneteit.

A magyar médiumok közt van néhány, amelynél evidens a kormányközeli összefonódás, de rengeteg olyan akad, amely határozottan függetlennek vallja magát. Ezzel olvasók millióit téveszti meg, akik sokszor nem is hiszik el, hogy még a függetlennek vélt tartalom mögött is a Fidesz fizetett agymosása sejlik fel. De találunk érdekességet az összeesküvés elméletek kedvelőinek is. Ők elég, ha tanulmányozzák a baloldalinak besorolt Népszava kiadója, a XXI. század Media Kft. bevételi számait.

Elképesztően sokat költ az állam arra, hogy a kormány szócsöveit megerősítse. A kormányzó párt médiastratégiájában már évek óta egyértelmű, hogy nem tartják elegendőnek a köztévén áramló propagandába ölt adómilliárdokat, hanem megpróbálják megszállni a tömegtájékoztatás minél több pontját. Idén több tízmilliárdnyi közpénzt elszór az állam olyan médiumokra, melyeket függetlennek és objektívnek próbálnak beállítani, holott azok a lehető legtávolabb vannak a függetlenségtől és az objektivitástól. Álnaiv kérdésnek is gyenge, hogy lehet-e objektív és független valaki, aki hirdetési bevételeinek, sőt némely esetben teljes bevételének 70-80%-át egyazon hirdetői körtől kapja. Mindezt súlyosbítja, ha ez a hirdetői kör maga a kormányzó párt és politikai holdudvara...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.