2017. november 20., hétfő

AHOL CSAK A KEGYELMES URAK ZSÍROSODÁSÁT SZOLGÁLVA LEHET ÉLETBEN MARADNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2017.11.20.


...Miközben a napi híradások arról szólnak, hogy miként nemtudnak/akarnak összefogni a Fidesz leváltásában állítólag érdekelt pártok (no, nem mintha nem állna ott már korábban is dugába dőlt, igen hasonló igyekezetek tanulsága), az országban ilyen Bóta József Sándorok törölgetik a csizmájukat kényükre-kedvükre a nekik mindenben maximálisan kiszolgáltatott lakosokba. Mondjuk, az külön gyomorforgató, hogy a gyerekekről is nettó profitszerzési eszközökként gondolkodik a polgármester úr, a kiváló vendéglátós, akinek lehetőleg hálásak is lehetnének azért, hogy szünetekben is foglalkoztatta őket, ha úgy akarta, hogy megzsarolta, és hogy a nagybetűs életre nevelte őket.

Az a probléma, hogy a lentről felfele építkezés helyett a fentről lefele építkezés kényelmébe belesüppedt, most éppen az egész országnak olcsóbb benzinért kampányoló erőfeszítések nevetségessége mellett a vidéki Magyarország – ahol soha nem láttak egy szál migránst se, de már jobban félnek tőlük, mint a tömeggyilkosoktól – ilyen és hasonló jövőképet nyújt a polgárainak. Most konkrétan a felnövekvő generáció néhány tagja tapasztalhatta meg, milyen fényes szép jövő vár rá ebben a sikerektől körbenyaldosott országban.

A fideszes képviselőkkel cimboráló helyi fideszes kiskirályok szimbolikusan naponta ürítenek bele az istenadta szájába úgy, hogy semmi következménye nincs semminek, ellenben megfontolandó, ki hogyan száll szembe a Döbrögikkel, mert aztán megnézheti magát. Ez itt a világhírű magyar szakemberképzés ideáltipikus példája: ingyen van a diákmunka, viheted, a tied, a szart is verd ki belőle, mert ez már a középkorban is bevált. A szolga tanulja meg, hogy neki az a dolga, hogy szolgálja a kegyelmes urat, és ne pofázzon vissza.

Miután sokszor beszélünk arról, hogy az ellenzék miért van olyan nehéz helyzetben, amilyenben, hogy milyen borzasztó, hogy a Fidesz felé lejtő pályán, média, anyagi erőforrások nélkül kell felvenniük a harcot és jajistenem, arról kevesebb szó esik, hogy pillanatnyilag a Fidesz által számtalan módon megzsarolt, leuralt, kizsigerelt településeken kvázi nincs ki érdeket képviseljen. Ehhez nem pénz kellene és talán még média sem, hanem munka. A végeken, esőben, hóban, sárban házról-házra járni, hírverést csinálni a disznóságoknak és elmagyarázni, hogy van más út is, hogy ne féljetek, mert a félelem öl butít és nyomorba dönt.

Lehet ezt leegyszerűsítő naivitásnak nevezni, de ennek az országnak reményt és alternatívát kínálni nem a tárgyalóasztalok mellett, néhány ember által eldöntött miheztartással lehet, hanem azzal, hogy az emberek közé megyünk. Oda, ahova csak a Migráns1 hazugságai és a csakaFidesz típusú fenyegetések jutnak el, ahol már mindenki elhitte, hogy ez a világ rendje. Hogy a kegyelmes urak zsírosodását szolgálva lehet és érdemes életben maradni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.