2017. november 14., kedd

AKARNAK-E KORRUPCIÓELLENES ÜGYÉSZSÉGET AZ ELLENZÉKI PÁRTOK?

MÉRCE
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2017.11.14.


Egy korrupcióellenes ügyészség gondolata időről időre felbukkan az ellenzéki térfélen, mint olyan megoldás, amellyel vissza lehetne szorítani a korrupciót és ki lehetne kerülni a jelenlegi, a Fidesszel meglehetősen engedékeny, de bebetonozott ügyészséget.

Legutóbb a Hír TV Célpont című műsorában jött elő az ötlet. A műsor szerint száznál is többre tehető azoknak a kormánypártokhoz köthető korrupciós ügyeknek a száma, amelyekben a Polt Péter vezette legfőbb ügyészség nem folytatott valódi nyomozást. A műsorban az Együtt elnöke, Juhász Péter és a Jobbik parlamenti képviselője, Szilágyi György is a korrupcióellenes ügyészség létrehozása mellett foglalt állást.

„Létre lehet hozni más, egyéb olyan intézményeket, függetlenül a legfőbb ügyésztől, amelyek eljárhatnak ilyen ügyekben, és azzal máris nem Polt Péter alá tartoznak a feladatok” – nyilatkozta Juhász.

Kíváncsiak voltunk, mit gondol a többi ellenzéki párt erről az ötletről, támogatnák-e egy független korrupcióellenes ügyészség létrehozását...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.