2017. november 26., vasárnap

AU PAIR, NANNY VAGY BÉBISZITTER?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.11.26.


Miközben rengeteg fiatal magyar (gyanítom, elsősorban lány…) teszi meg a külföldi élet első lépéseit au pairként, a különböző fogalmak körül elég nagy a zavar. Például biztos, hogy mindenki tudja mi a különbség az au pair, a nanny és a bébiszitter között? Nem csak nagy általánosságban, hanem konkrét jogi szempontból is? Na, erről szól az egyik eheti ajánlott poszt, majd kiderül, hogy Amszterdam nem ország, viszont magyar falu, végül elmegyünk választási megfigyelőnek Macedóniába, mert csak.

Kezdjük akkor a címben felvetett fogalmaz tisztázásával, amire az Életem morzsái blog szerzője vállalkozott és ő aztán tudja, hiszen a három közül az egyikként dolgozik immár jó ideje. De melyik ő?

„Olyan régen írtam a nanny munkakörről, mert nekem a napjaim része ez az egész, s pont ezért nekem nem „extra”. Mikor ismerősök kérdeznek erről, akkor meg rájövök, hogy nagyon nincs meg emberek fejében ez az egész. Ki pontosan, mit csinál és mennyit kap a nanny? Ugye.

Sokan azt gondolják, hogy engem éhbérért kihasználnak Londonban, hogy nevetséges fizetést kapok, s pont ezért mikor mondom, hogy nanny vagyok, lesajnáló pillantások olvashatók le az emberek arcáról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.