2017. november 30., csütörtök

AZ EMBERSÉGET MÉG ORBÁN SEM TUDJA TÖRVÉNYBEN BETILTANI

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: bl
2017.11.29.


Szomorú vagyok – persze ez az én magánügyem. Az oka azonban nem magánéletbeli válság, netán szerelmi bánat. Borzasztóan bosszant és forr bennem a tehetetlenségtől a düh mindazért, amit Orbán Magyarországán napjainkban látok, tapasztalok, megélek.

Nemrégen írtam a debreceni fideszes önkormányzat igazán felebaráti és keresztényi szeretettől áthatott karácsonyi ajándékáról: megadóztatják – ugyan jelképes összeggel – az ingyenes ételosztást a városban. Állításuk szerint, semmi sem változott, „csak” nevesítették a rendeletben az ételosztást.

Naponta hallgatom, hogy a Fidesz vezetői mennyire keresztények, látom őket ájtatos arccal egyházi rendezvényeken. Hogy ez mennyire hiteles a „csuhások térdre, imához” egykori pártjától, azt döntse el a kedves olvasó. Jómagam úgy látom, az orbáni centrális erőtérben létrejött a „trón és az oltár” szövetsége.

Valószínűleg ilyen újsütetű hívők ülhetnek a cívis város képviselői között is. (Természetesen a damaszkuszi úton mindenkinek joga van végigmenni.) A múlt héten lehetőségük lett volna bizonyítani, hogy Krisztus igaz „tanítványai”. Ehelyett leszavazták azt a javaslatot, amely indítványozta: az ételosztásokat ne sarcolja meg, még jelképes összeggel sem a város. Nem hiszem, hogy ez Istennek tetsző eljárás volt a helyi hatalmasságok részéről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.