2017. november 26., vasárnap

BALAVÁNY: A MINDENHATÓ MINISZTERELNÖK ÉS AZ ÉHEZŐ GYEREKEK

HVG ONLINE - ÉLET+STÍLUS
Szerző: BALAVÁNY GYÖRGY
2017.11.25.



Minden, amit mondasz önfényezésként, szétporlad a konok és tragikus tényen: a magyar családok egyharmada nélkülöz. Miféle jövőről beszélsz?

Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában.
(Jakab levele, 2:15-17.)

Az Eurostat legújabb mérése szerint most, az Úr 2017-ik esztendejének végén, ritka rossz a gyermekek helyzete Magyarországon – csak három országban, vagyis Romániában, Bulgáriában és Görögországban rosszabb. Nyilván Eurostatnak is a Soros diktál (nem), gyűlöli a magyarokat (nem), és le akarja váltani Orbán Viktort (nem). Az Eurostat egy uniós információs hivatal, ami nem foglalkozik a tagországok belpolitikai csatáival, ráadásul a szociális mérési eredményeik egybevágnak egyéb hivatalok adataival. Erőlködhet a hatalom vörös fejjel, lehazudhatja a csillagokat az égről, bedobhatja trükkök ezreit, hogy megfelezze a szegények számát; attól még nem változik a kétségbeejtő tény, hogy ebben az országban – és ezt, bár tényszerűen nem tehetek róla, saját szégyenemnek is érzem – minden harmadik gyerek nélkülöz...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.