2017. november 17., péntek

BARTUS LÁSZLÓ: A JOBBIK UGYANOLYAN NÁCI PÁRT, MINT VOLT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2017.11.17.


A magyar balliberális oldal olyan mélyre süllyedt, s olyan züllötté vált, hogy már a nácikban bízik. A Jobbiktól várja azt, amire magától nem képes. Mindez árulásának következménye, amellyel nem hajlandó szembenézni, ezért a korrekcióra is képtelen. Tagadja, hogy lenne más út, de az út, amelyen jár, az önmegsemmisítés felé vezet. Ám ha nem képesek arra, hogy visszatérjenek az elvszerűséghez, ez a kedvezőbb eset. Jobb, ha nincsenek.

Öngyilkos stratégia az, amikor a demokratikus érzelmű magyar értelmiség képtelen saját politikai képviseletére egy elvszerű professzionális pártot találni, ehelyett egy képmutató náci pártba veti a bizalmát. Öngerjesztő folyamat, ha Orbán “leváltása” érdekében egyre inkább legitimálják a nácikat, akiket szalonképessé mosdatásuk után egyre többen mernek vállalni.

Ha a baloldal a szélsőjobbal akar szövetkezni, akkor saját bázisát átadja a populista náci ideológiának, és önmagát számolja fel. Orbán rendszere fasiszta és náci elveken nyugszik, a Jobbik pedig nyíltan náci párt. Az ne tévesszen meg senkit, hogy a hatalom érdekében és Simicska Lajos pénzéért cukisodásba kezdtek. Nincs undorítóbb, mint egy cuki náci...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.