2017. november 18., szombat

BARTUS LÁSZLÓ: MOLNÁR GYULA FELADTA A LECKÉT AZ MSZP-NEK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2017.11.18.


Miközben az MSZP-nek sem identitása, sem körvonalazható programja nincs, a párt éli a hetvenes évekből örökölt, de a rendszerváltás után is megőrzött működési módját, az üres pótcselekvést, az állandó ülésezést és az önünneplést.

Molnár Gyula ez alkalommal az “Európa, a nők esélye, 25 év” című, az Európai Szocialisták Pártja (PES) és a 25 éves fennállását ünneplő MSZP nőtagozatának közös rendezvényére látogatott el. Ez a nőtagozat sem szólított meg a 25 éves fennállása óta egyetlen nőt sem, aki megértette volna, Magyarországon mit jelent a jobboldal.

Molnár Gyula alaposan feladta a leckét az MSZP tagjainak. Azt mondta: “Csináljuk azt, amiben a legjobbak vagyunk!” Tényleg, ez jó ötlet. Az egyszeri szocialista pedig azóta töprenghet, mire gondolhatott a pártelnök. Mit kéne csinálni, mi az, “amiben a legjobbak vagyunk”?

Mert sok ilyen van, ugyebár, alig lehet kiválasztani közülük a legjobbat. Verhetetlen a párt a kommunikációban, még egyetlen társadalmi vitából nem jött ki győztesen, a Fidesznek egyetlen hazugságát sem tudták a közvélemény előtt megcáfolni és nevetségessé tenni. A párt szakszervezeteket nem szervez, dolgozói képviselet nincs, a demokráciát nem védte meg. Létezésének oka és célja önmaga.

Az MSZP hívei, akik ugrásra készen várják a kürtszót, az útmutatást, hogy a párt és az elnök egyetlen szavára ugorjanak és csatasorba álljanak, az összekészített készségekkel kiszaladtak az utcára, hogy a pártelnöki útmutatásnak megfelelően azonnal elkezdjék azt csinálni, amiben az MSZP legjobb, de a kapuban elbizonytalanodtak, merre is szaladjanak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.