2017. november 8., szerda

BARTUS LÁSZLÓ: ORBÁN GÁSPÁR VÁLASZÚT ELŐTT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2017.11.08.


Vihart kavart a 24.hu oldalán a Felházról készült cikksorozat hívők és nem hívők körében egyaránt. Az egyik vitatott kérdés a megtért Orbán Gáspár viszonya az apjához, a másik a gyógyítás, démonűzés, nyelveken szólás, prófétálás: karizmatikus jelenségek a Felházban.

A nagyobb érdeklődést Orbán Gáspár apjához való viszonya váltotta ki. Mi is írtunk szerény véleményt (Orbán herceg miért nem teszi próbára az apját gyülekezetalapítással?) róla. A téma nem azért váltott ki vitát, mert Orbán Gáspár bármit mondott az apjáról, hanem épp ellenkezőleg: azért, mert ezidáig – keresztényként – semmit nem mondott.

Orbán Gáspár megtérése, világnézete magánügy. Ahogy az apjához való viszonya is. Addig, amíg nem áll ki több ezer ember elé, mint Jézus Krisztus szolgája, hogy tanítsa, gyógyítsa, vezesse őket, prófétáljon nekik, démonokat űzzön belőlük. Keresztény “szellemi” vezetővel szemben mások a bibliai követelmények, mint egyszerű hívőkkel szemben.

Amikor Orbán Gáspár az ördög rabságában levő emberek szabadítására vállalkozik, akkor először neki kell szabadnak lennie. Nem lehet Heródes palotájából hirdetni Jézus Krisztus igazságát. Mózes nem a fáraó udvarából akarta megszabadítani a népét, hanem a fáraóval szembefordult, pedig őt is a fáraó lánya fiának tartották. Nem fia, unokája volt a fáraónak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.