2017. november 27., hétfő

BESZÉLGESSÜNK A... 6. RÉSZ - EZ A DEMOKRÁCIA?

MÉG MINDIG NEM KÉSŐ BLOG
Szerző: Becky Weiss
2017.11.27.


Hogyne ismerném a szólamot hogy ha diktatúra lenne, nem írhatnék olyasmit mint ami ezen a blogon van. Tehát akkor demokrácia van? Mutatok néhány frissebb és kicsit régebbi hírt hogy magad döntsd el!
Hó elején emelkedik a benzin ára, aztán november első felében még háromszor. Ezt már megszoktuk, gondolom itt is épp jobban teljesít az ország és folyik a rezsicsökkentés. Az viszont új, hogy a NAV elnöke Mezőkövesden kézi vezérléssel csökkenti az árakat.
Mire emlékeztet Téged ez a módszer? Demokráciára vagy diktatórikus pártállami tempóra?
Az ellenzéki politikus Szigetvári Viktor mindenesetre ezt írta az eseményekről.
Az üzemanyagárak piaci versenyben dőlnek el. Sem Tállai András, sem más nem szólhat bele abba, ki, mennyiért adja az üzemanyagot. Ha legközelebb majd a lángost találják túl drágának a strandon, akkor abba is bele fog szólni vörös telefonján Tállai András? Ha Tállai András hivatalával visszaélve, hatalmi helyzetéből fakadóan valóban bele tudott szólni az üzemanyagárakba, akkor az a botrány. Ha csak hazudja, akkor az.
Eszembe jut erről még valami. Ha egy város engedetlen és nem a Fidesz képviselőjére szavaz, akkor ott meg majd árat emelnek? Szintén kézi vezérléssel?
Miskolci Egyetem. Simicskó István honvédelmi miniszter látogatóba jön 27-én, a diákoknak pedig kötelező részt venni ezen az eseményen. Úgy tudni nem ez az első alkalom amikor hasonló felsőbb utasítás lép érvénybe. Az egyetem persze tagad, és azt is közli, ez bizony nem politikai rendezvény. De ebben a történetben is lapul egy érdekesség, nézd csak!
Az egyetemről más forrásokból ugyanakkor úgy tudjuk, van ilyen elvárás. Eszerint azoknak a diákoknak, akiknek épp órájuk lenne a miniszter úr beszéde alatt, kötelezően el kell menniük az előadásra, cserébe felmentést kapnak az elmaradó óra alól. Az értesítés szerint a dékáni hivatalnál kell megjelenniük, ahonnan egy oktató kíséretében átmennek Simicskó előadására.
Oktató kíséretében. Miskolci Egyetem.
Ez demokrácia? Vagy annak a pártállami kornak a visszatérése, ami miatt Magyarország negyven évvel maradt le a múlt században Nyugattól? Én legalábbis úgy tudom ez a fajta tanári kísérgetés még régebben is csak az általános iskolákban, maximum a gimnáziumokban dívott.
Ja nem politika. Tényleg. Pikáns, hogy egy másik egyetemen (Corvinus) viszont az ellenzéki Szél Bernadett nem tarthatja meg az előadását. Mert az egyetem vezetése így döntött.
Nem politika? Demokrácia? 
Aki Budapesten él nehéz nem észre vennie, hogy itt a kínai delegáció. Hogy pontosan miről folyik majd a tárgyalás, valószínűleg ezúttal sem fogjuk megtudni. Pontosan úgy nem ahogy arról is csak utólag vagy sehogy sem értesülünk, miért jár Putyin ilyen sokszor Magyarországon. Szeretném nem hinni hogy nem épp ismét hazánk eladósítása és az Unióból való kilépés újabb lépése folyik. Csak valahogy nem megy.
Főleg azért sem mert az viszont világosan látszik hogy egy ilyen fontos rendezvényt nem illik megzavarni. Jaj annak aki tibeti zászlót mer lengetni! Sok-sok rendőr képében jaj. Dícséretes az intézkedés hatékonysága. Hol volt ez a hatékonyság ennél az esetnél? Ja az csak ízléstelen migránsozás és sorosozás volt. 
Egyszer vegzálunk egyszer félrenézünk. A sorok közt olvasva az is lehet hogy felsőbb utasításra.
Felsőbb utasításra.

Ez demokrácia?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.