2017. november 4., szombat

FARKAS ZOLTÁN: ESÉLYFOSZTÁS - SZUBJEKTÍV LAPAJÁNLÓ

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: FARKAS ZOLTÁN
2017.11.02.


Most, miután a Magyar Posta kézbesítette a nemzeti konzultáció hőn áhított kérdőíveit, az esélyegyenlőség lovagias szabályai szerint meg kell adni az esélyt a másik félnek is. Ennek jegyében tesszük fel a következő kérdést:

Soros György 25 évvel ezelőtt azt fejtegette a rövid életű kulturális folyóirat, a Lettre Internationale hasábjain, hogy amennyiben a rendszerváltó országokban nem lesz gazdasági javulás, és a demokratikus pártok szétmorzsolódnak, akkor „antidemokratikus, demagóg, primitív diktatúrák” alakulhatnak ki.

Ön szerint ma Magyarországon antidemokratikus, demagóg, primitív diktatúra van kialakulóban? Igen vagy nem?

Gyanítható, hogy kormányzati körökben a maguk módján már rég megválaszolták a kérdést, ezért akarják a Közép-európai Egyetemet is kiebrudalni az országból. Ezt még annak rektorhelyettese, Portré rovatunk alanya, az Egyesült Államokból hazatelepült Fodor Éva sem sejtette meg: „Nagyon naiv voltam: elhittem, hogy még ha Soros Györgyöt kikiáltották is közellenségnek, az egyetemnek nem lesz bántódása.”.

Soros lemészárlása már túlmegy a szokásos politikai karaktergyilkosság keretein, pedig azok sem túl szívderítőek. Ennek a kampánymódszernek a mechanizmusát Fókuszban rovatunk tárja fel. A 2000. példányának megjelenését ünneplő HVG pedig azokból a címlapokból kínál válogatást, némi múltidéző magyarázattal, amelyeken az éppen regnáló miniszterelnökök tűntek fel, soros teendőikbe bonyolódva. A csúcstartó Orbán Viktor – ki más? –, aki 38-szor volt címlapszereplőnk. Ebbe az is belejátszik, hogy legtöbb minisztertársa semmiféle emléket nem hagyott a széles nyilvánosságban. Orbán érdekházassága emelte Torgyán Józsefet miniszteri bársonyszékbe, majd az elhidegülés után kipenderítette onnan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.