2017. november 10., péntek

HA TIBORCZ A KÖRNYÉKEN VAN, MEGNYÍLIK AZ ÁLLAMKÖZELI BANKOK ZSEBE

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2017.11.10.


Szeptember óta a Magyar Takarékszövetkezeti Bank teljesen átvette Tiborcz István, a miniszterelnök veje és Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója belvárosi ingatlanprojektjének finanszírozását. A bank összesen 6 milliárd forintos hitellel két helyen is beszállt a bizniszbe.

Egy tömb, három műemlék épület

A Tiborcz és Szivek körüli érdekeltségek tavaly szerezték meg a Vörösmarty tér mellett, a Vigadó közvetlen szomszédságában található tömböt, amely három, történelmileg elkülönülő, műemléki besorolású ingatlanból áll össze. A legismertebb közülük az 1910-es években épült Mahart-székház, de odatartozik a Vörösmarty tér felőli részen az 1938-ban épült Futura-irodaház, valamint az Apáczai Csere János utcai oldalon az egykori Egyesült Budapesti Fővárosi Takarékpénztár épülete, amely az elmúlt kétszáz évben több átalakítás során nyerte el jelenlegi formáját.

Az épületegyüttessel kapcsolatban korábban már felvetődött, hogy ott egy szálloda kialakítása lenne a legkifizetődőbb befektetés.

Tiborcz István a múlt héten az Origónak adott interjújában váratlanul elismerte, hogy ő a meghatározó tulajdonosa a BDPST nevű ingatlanfejlesztő zrt.-nek, és azt is elmondta, hogy mint vállalkozó és Orbán Viktor veje, az ingatlanos üzletágat tartja ideális terepnek a maga számára, mert ez a terület „nincs semmilyen kapcsolatban állami és önkormányzati tenderekkel”.

A bejelentéssel az is egyértelművé vált, hogy a BDPST-n keresztül ő az egyik birtokos az 1-2 milliárd forintos piaci értékű Mahart-házban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.