2017. november 20., hétfő

HABONY ROKONAITÓL VETT RÁDIÓS ÜZLETRÉSZT MÉSZÁROS LŐRINC KECSKEMÉTEN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2017.11.20.


81,7 százalékos tulajdont szerzett Mészáros Lőrinc cége a kecskeméti Gong Rádió üzemeltetőjében. Az egyik üzletrészt Habony Árpád unokaöccsétől és unokahúgától vette meg, nekik 11,2 millió forintot fizetett a közös 3 százalékukért.

A napokban a 24.hu tudatta: Mészárosék érdekeltsége, a Talentis Group Zrt. bevásárolt a Kecskeméten, Baján, Nagykörösön, Csongrádon, Gyömrőn, Kecelen, Solton és Baján fogható regionális adó, a Gong Rádió üzemeltetőjébe. Akkor még találgatás tárgyát képezte, hogy a tulajdonosok bennmaradtak-e egy kisebb üzletrésszel vagy sem.

Az Átlátszó birtokába került adásvételi szerződésből kiderül: egyetlen tulajdonos, Kecskemét fideszes önkormányzata tartotta meg 18,3 százalékos tulajdonát. A város lemondott ugyanakkor az elővásárlási jogáról, ami a többi tulajdonostárs üzletrészére vonatkozott. Mészáros Beatrix a Talentis képviseletében ki is jelentette, a cég kifejezetten 81,7 százalék megszerzésére törekszik.

A Talentis összesen közel 300 millió forintot fizetett a nyolc eladónak. Köztük van például Feldmájer Péter volt izraelita vezető, aki 19,9 százalékos üzletrészétől vált meg 73 millió forintért.

A kisebb tulajdonosok között volt Szetlik Gergő és Szetlik Lili, összesen 3 százalékos közös üzletrésszel. Ők Habony Árpád unokaöccse és unokahúga. Néhai édesapjuk, Szetlik Ferenc, a józsefvárosi piac egykori működtetője hagyta rájuk az üzletrészt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.