2017. november 25., szombat

HAZAMENNI KARÁCSONYRA - VAGY MÉGSEM?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.11.25.


Így november vége felé a határátkelők jó része már eldöntötte (vagy nagyon kezd a körmére égni a döntés), hogy hol és kikkel tölti az ünnepeket: felkerekedik és hazautazik a (szűkebb-tágabb) családhoz, esetleg a család utazik hozzá, vagy a legrosszabb esetben mindenki külön karácsonyozik. Ma amolyan vitaindítóként megpróbáltam összeszedni pár (komoly és nem annyira komolyan veendő) érvet az utazás és a maradás mellett, aztán ti majd a kommentekben elmesélitek, hogyan tervezitek a dolgot.

„Őrült rohanás volt az egész, tiszta stressz, pedig azt hittem, majd kipihenem magam!”

„Valami nem volt az igazi, kicsit idegennek éreztem magam a saját hazámban, pedig nem erre számítottam.”

Nem biztos, hogy szó szerint, de szerintem rengeteg határátkelő gondolja (vagy mondja is ki) a fenti mondatokat a Magyarországon töltött évvégi ünnepek után, miközben persze nagyszerű dolog a család körében lenni karácsonykor, találkozni a régi barátokkal, ismerősökkel.

Vajon melyik az erősebb, azaz (kicsit másként feltéve a kérdést): menni vagy maradni?

Mivel szinte napra pontosan egy hónap múlva lesz karácsony, érdemes talán elgondolkodni az évvégi hazautazás előnyein és hátulütőin – kicsit listázva is mindkét oldalt, aztán majd ti úgyis jól megmondjátok a kommentekben, mit gondoltok róla (aki hosszabban is kifejtené, az nyugodtan tegye meg levélben, külön posztban)!

Érvek a hazautazás mellett:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.