2017. november 10., péntek

IDEJE BESZÉLNI RÓLA: A HÓNAP KÖNYVE

ÚJ NÉPSZABADSÁG BLOG
Szerző: Őj Népszabadság
2017.11.10.


A dolgok összefüggenek. Az Új Népszabadság sikeresen megérkezett a magyar internetes médiumok közé. hétköznaponként általában 6000 és 10 ezer között van az olvasók száma.Szombat-vasárnap ez felmegy most már 15-20 ezerre. Emiatt úgy döntöttünk, hogy "saját újságunkon" hirdetjük saját magunkat. Vagyis azt a drága jó Hónap-könyve sorozatot, amely kiváló szerzők nagyon jó könyveit ajánlja e-.könyv formájában.Soroljuk? Heller Ágnes, Kéri László, Fenákel Judit, Nemes Gábor,Odze György, Dávid Sándor,Dr. Rusz Edit, Bozsik Péter, Józsa Márta, Böszörményi Gyula, Ficsku Pál, Doros Judit, Kácsor Zsolt, Rebecca Reé, Adrian Alcott...stb.Van egy tévhit, miszerint bonyolult eszköz kell ezek olvasásához. Pedig, aki PDF-ben kéri olvasnivalóját, az minden online felületen elolvashatja.

Ezen a héten két könyvet ajánlunk az olvasóink figyelmébe. Az egyik Lengyel Nagy Anna kötete, a Mesék az emberről. Azt írja Anna a kötetéről:
Egy vérbeli szépírónak elég a saját csupasz fantáziája: azzal szövögeti, hömpölyögteti a történeteit. Velem más a helyzet. Nekem a mesélési kedvhez , forrásként, szükségem van a valóságra, mindig is szükségem volt. A való élet -, éppen mert annyi poézist, drámát, meg abszurditást szül - , elbűvöl, inspirál, meglódítja a képzelőerőmet. A valóság megszokhatatlanul gyönyörű dolog. Köti-korlátozza az embert, de ugyanakkor szabadságot is ad. Mióta az eszemet tudom, igaz emberi sorsokat kutattam, és észrevettem: ahogy ez a folyamatos keresés mindent átfonó létformává, vagy legalább is szemléletmóddá szervesült a saját életemben, úgy találtak meg egyre könnyebben a történetek. Csak észre kellett és kell venni őket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.