2017. november 24., péntek

ILYEN MÉG NEM VOLT: BEDŐLT EGY CÉG, AMI NEMRÉG MÉG MÉSZÁROS LŐRINCÉ VOLT

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: 24.HU
2017.11.24.


Felszámolás alá került november 23-án egy olyan vállalat, amelybe az idén vásárolta be magát a felcsúti polgármester-vállalkozó.

Ahhoz vagyunk szokva, hogy Orbán Viktor kormányfő jó barátja, Mészáros Lőrinc egyre csak szerzi a cégeket, nő a birodalma, amibe belevág, az hirtelen arannyá változik, a vállalkozás megtáltosodik. Erre mi történt most? Felszámolás alá került november 23-án egy olyan vállalat, amelybe az idén vásárolta be magát a felcsúti polgármester-vállalkozó.

A nyilvános cégadatokból látható, hogy a Kunhalom Agrária Mezőgazdasági Kft. felszámolása elindult – írja a 24.hu.

Ez a Jász-Nagykun-Szolnok megyei fegyverneki központú vállalkozás azon kevés agrárcég egyike, amelyik a kilencvenes évek elején, kihasználva egy rövid időszakot, megvásárolta a használatában levő földeket, több mint 1500 hektárt.

Erre a hatalmas termőföldterületre vetettek szemet 2013-ban Orbán Viktor rokonai.

Orbán feleségének a testvére, Lévai Gizella és férje, Ökrös Imre meg akarta venni a földeket, a cég nem kellett volna nekik. Végül úgy alakult, hogy a céget is megvásárolták, az akkori hírek szerint 275 millió forintért.

Aztán jött Mészáros Lőrinc, és az idén januárban megvette a vállalkozást, aztán májusban – sokak meglepetésére – eladta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.