2017. november 14., kedd

JÁTSZANI IS ENGEDD?

HUPPA BLOG
Szerző: SZELE TAMÁS
2017.11.14.


Magyarországon mindenki ért mindenhez, mindenkinek nagyon alapos véleménye van mindenről, de leginkább a fociról, a rockzenéről és a számítógépes játékokról szokott gyakorlatilag bárki mélyen szakérteni. Mármost fociról utóbbi időben elég sok szó volt, a rockzenét keresnénk, de nem találjuk, maradnak a számítógépes játékok elemzés céljából.

Főleg, mert mostanság a kormány is alaposan beléjük szakértett. Eddig, ugye, maximum dorongolás jött tőlük a játékokkal kapcsolatban ugyanis a KDNP nagyon nem kedveli a szórakozásnak ezt a módját, de mivel nem is sokat foglalkoznak vele, csak nagy néha engedtek el egy-egy dörgedelmet. Hanem most megváltozott a leányzó fekvése, mostantól nem tiltott a játék (érdekes is lenne tiltani, mert valószínűleg kivihetetlen feladat elé állítaná a rendszereket), nem is tűrt, mostantól támogatott.

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg a hír, miszerint a magyarországi elektronikus sport sportágként történő elismerése, illetve az e-sport-világ támogatása, továbbá a visegrádi együttműködés elmélyítése érdekében a kormány egyetért a visegrádi négyek országai közötti e-sport bajnokság és konferencia megrendezésével.” Mi több, ad is erre a szent célra 1,9 milliárd forint állami támogatást. Mindezt a Deutsch Tamás vezette Digitális Jólét program 2.0 keretein belül.

Először az jut az ember eszébe, hogy itt valamit nem értünk. Az összeg közepes – a Batthyány téri műugrótoronyra ennél többet költöttek és kevesebb értelme volt – mondjuk ezer helye volna máshol, de a magyar e-sport tényleg érdemelne valami támogatást. Az megint más kérdés, hogy egyből ennyit és így?

Mielőtt el tetszenek kezdeni szidni a kockafejű srácokat, hogy de bezzeg ők ennyit meg annyit kapnak, viszont az ország helyzete tragikus, gondoljuk át, miről van szó. Az általános gazdasági helyzet valóban tragikus, de a szabad idejében játszó gamernek csak annyi köze van a professzionális e-sporthoz, mint tornaórának az olimpiai játékokhoz. És nem a srácok kapják a pénzt, nyugalom, ők szerintem csak azért kellenek a történetbe, hogy legyen kit átkozni, meg hát, mert játékosok nélkül nincs sport...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.