2017. november 14., kedd

KAYA IBRAHIM IRÁNYÍTJA A MAGYAR NEMZETET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.11.14.


A Simicska Lajos tulajdonában álló Magyar Nemzet főszerkesztője a Kaya Ibrahim és Josip Tot ügyekben elhíresült Schlecht Csaba lett. Kaya Ibrahim fogalommá vált, a demokrácia és a jogállam elleni egyik legsúlyosabb támadás volt az ügy, amelynek végén a felelősségre vonás elmaradt. Pedig itt kellett volna megállítani Orbán Viktort és bűnszervezetét.

Magyarország súlyos erkölcsi romlását és tragikus állapotát mutatja, hogy a nagy múltú Magyar Nemzet főszerkesztője egy súlyos bűncselekmény elkövetője lehet, akinek most kellene szabadulnia nagyjából a börtőnbüntetéséből. Ez bizonyítja, hogy bűnözők kezében van az ország, maffiaháború határozza meg Magyarország sorsát.

A Kaya Ibrahim-ügy lényege az volt, hogy a Fidesz holdudvarába tartozó cégek, amelyek feltőkésítették a pártot és az Orbán-családot, százmilliós nagyságrendű köztartozásokkal eltűntek. Ennek módszere az volt, hogy a cégeket fiktív módon Kaya Ibrahim és Josip Tot nevű emberek nevére íratták, a két férfi papírjainak felhasználásával, s a cégek eltűntek.

Nyilvánvalóan csalárd adásvétel történt, a melynek végén a köztartozásokat senki nem fizette be, ennek ellenére a fiktív eladásokat nem semmisítették meg, és az adócsalással szerzett jövedelem a Fidesz vezetői kezén eltűnt. A fiktív adásvételekre 1995-ben és 1997-ben került sor, a fideszes cégeket Schlecht Csaba adta el papíron a török és horvát fiktív tulajdonosoknak.

Schlecht Csaba annak a zárt körnek volt a tagja, amely Simicska Lajos cégbirodalmának egyes elemeit papíron birtokolta és egymás között adta-vette. A cégek székhelyeinek és a tulajdonosoknak papíron történt változtatásaival köztartozásokat és adót sikkasztottak el. A bűnszervezet Orbán és a Fidesz céljait szolgálta, a szlogenje az volt, hogy “mindenkinek jogában áll hülyének lenni”, mert látszólag magukra káros pénzügyi műveleteket hajtottak végre.

Valójában egyedül a nyomozóhatóság és a bűnüldözés volt “hülye”, amely nem kapta el az Orbán-Simicska páros által irányított szervezett bűnözői csoportot. A bűnüldözésnek nincs joga “hülyének” lenni, de később kiderült, a bűnüldözés sem volt “hülye”, hanem nagyon is tudatosan akadályozta meg évtizedeken át a bűnszervezet felelősségre vonását.

Ennek egyik eszköze a Fidesz bábja, Polt Péter legfőbb ügyész a mai napig, aki a Fidesz megbízásából akadályozza a bűnüldözés munkáját, és politikai alapon irányítja az ügyészi munkát. A bűnügyek eltussolásának másik oka a háttérben működő Fidesz-MSZP paktum volt, amelynek keretében a pártpénztárnokok összejátszottak, az MSZP pedig leállította a Fidesz ügyeiben zajló nyomozásokat (vagy politikai döntés alapján holtvágányra vitte).

Miután Orbán megszerezte Magyarország teljes vagyona fölött a korlátlan rendelkezést, s a saját lábára állt, nem volt szüksége az Orbán családot milliomossá tevő Simicska Lajosra, a Simicska által gyakorolt kontrollra és befolyásra. Ezért a mozgásterét szűkítette, pedig le is lövethette volna. Ez vezetett a G-naphoz, amelynek során az egyik G. legecizte a másikat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.