2017. november 30., csütörtök

KÍNÁT NEM A BIZNISZ, HANEM A POLITIKAI BEFOLYÁS ÉS AZ EURÓPAI TECHNOLÓGIA ÉRDEKLI

ÁTLÁTSZÓ - VILÁGTÉRKÉP BLOG
Szerző: BOTOS BOTOND
2017.11.30.



Európa megosztása és a tisztességes szabad piaci versenyfeltételek megszűnése lehet az elmúlt évek kínai nyomulásának következménye, ha az EU nem védekezik egységesen és hatékonyan. Kína nagyszabású beruházásaival befolyásolni tudta már az EU külpolitikáját is. Többek között: a magyar kormány közreműködésével.

Miért kell nekünk a méregdrága kínai vasút? – kérdezte az Index vezető anyagában a Budapesten tartott Kína vs Kelet-Európa “1+16″ elnevezésű projekt harmadik napján. A cikk körbejárta a lehetséges válaszokat – kelet-európai kínai hídfőállás, politikai gesztus, EU-s szabadságharc, oligarchafinanszírozás – de a megfejtést nem adta meg: Kína nagyhatalmi, imperialista érdekből megvásárolta a magyar-kormányt.

A felszínen Budapest a “Nem leszünk gyarmat!” kampányüzenetét évek óta kiélesítve tartja Brüsszellel szemben. Oroszország paksi vállalalása után, Magyarország egy nemzeti érdek szempontjából felesleges kínai beruházással, a szemünk előtt vált, ha nem is kínai gyarmattá, de nagypolitikai játszmáinak inasává...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.