2017. november 5., vasárnap

KÖMLŐ, FASÍRT, KÖZMUNKA

HUPPA BLOG
Szerző: SZELE TAMÁS
2017.11.04.


Hát kérem, audiatur et altera pars. Ha már beszámoltunk Kömlő migránsvíziójáról, lássuk, mit szól ehhez az érdekelt, vagyis a polgármester. Az más kérdés, hogy már tegnap is az ő szavait idéztük – de, hogy harag ne legyen, idézzük ma is, mármint az újabb közleményét, úgy illik, hogy hallgattassék meg, mit mond az érdemes elöljáró.

Azt mondja:

Kömlő Község Önkormányzata ez úton kíván reagálni az elmúlt napon több nagy médium oldalán is megjelenő „migráns” bejegyzésünkkel kapcsolatban!
Maradéktalanul elítéljük azt a lejárató kampányt, mely szerint pánik, félelem, vagy reszketés lett úrrá Kömlő község lakosságán! Sajnálattal tapasztaljuk, hogy az oldalunkon kommentálók nagy része általánosításba bocsátkozott, leminősítve a település lakosságát. Elítéljük továbbá azt is, hogy a média egy ilyen apróságot tart hírértékűnek a számtalan más eredmény mellett, mint amelyeket mi és a hozzánk hasonló kis települések a lehetőségeikhez mérten elérnek. Örülünk, hogy bizonyos politikai pártok megpróbálnak politikai tőkét kovácsolni néhány ember félelméből, ahelyett, hogy valós érdekképviseletet nyújtanának az embereknek és a településeknek. Igen, valóban szükség volt a lakosság egy kisebb részének megnyugtatására, hiszen akár igaz a történet, akár nem, egy kis településen a pletyka mindig nagy úr volt. Sajnálattal tapasztaljuk, hogy településünk emiatt negatív színben lett feltűntetve az ország előtt és azt is, hogy az elmúlt években elért fejlesztésekről, beruházásokról nem írt ekkora visszhanggal egyik média sem.
Tisztelettel kérjük tehát a médiát és a tisztelt kommentálókat, hogy pár ember aggodalmát ne vetítsék ki a teljes lakosságra. Bizonyára minden településen élnek olyan emberek, akik hiszékenyebbek, félősebbek, netán idős korukból fakadóan befolyásolhatóbbak. Velük is kell foglalkozni, és kötelességünk az ő megnyugtatásuk is.
Sajnos a televízió vélemény és tudatformáló hatására nem tudunk hatással lenni, de igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a köznyugalmat fenntartsuk, és a buta pletykák terjedését megállítsuk
.”

Hát, kérem, akkor most álljunk megy egy pár szóra, ha már így szólongatni méltóztatik a sajtót.

Egyfelől magam is vétkes hanyagságnak tartom, hogy nem számoltam be a kömlői nehézgépgyár felavatásáról, ahogy a helység méltán híres atomerőművéről, képzőművészeti múzeumáról, hadron-ütköztetőjéről és tengeri kikötőjéről sem, talán ennek az lehet az oka, hogy az említett intézmények nem igazán léteznek. Mondhatni oly kevéssé vannak, hogy az már majdnem elhanyagolható. De tudom, hogy nem ez a baja, ez csak az a tiráda, amit minden vezető automatikusan elmond a sajtóról, ha úgy érzi, hogy kritikával illették.

Csak hát sem magát, sem a települést nem érte kritika, a kritika tárgya az ország általános helyzete. Az, hogy egy szamárság egyáltalán így elterjedhet és felnőtt emberek elhiszik. De annyira, hogy utána meg kell őket nyugtatni, meg éjszaka járőrözni a polgárőrséggel. Nem az a baj, hogy megnyugtatta őket – az a baj, hogy szükség volt erre. Mármint a nyugtatásra.

És előfordulhatott volna máshol is – csak épp Kömlőn fordult elő. Mármost azt én nem tehetem meg, hogy áthelyezem a valljuk meg, amúgy is ritka történetet mondjuk Kisalsószentcsoroszlyára, mert az nem volna igaz, és akkor jogosan lehetne engem perelni. Ahogy azt sem tehetem, hogy ha Kisalsószentcsoroszlyán ötlábú borjú születik két fejjel, azt meg Kömlőre helyezzem. Mert az sem lenne úgy.

Hanem polgármester úr, azt mondom én, jobban járunk, ha inkább kihasználjuk, amink van. Olvasom én itt ma reggel a Magyar Nemzetet, hogy tájékozódjak a fejleményekről. Látom, mondja is, miszerint a migránspletykát csak a közmunkások terjesztik maga szerint – hát, maga tudja, én az ön helyében nem fokoznám még ezzel is a helyzetet, de nem is vagyok polgármester, sőt, előreláthatóan nem is leszek még egy ideig. A közmunkások tehetnek tehát erről, meg a biciklisták. A kormány, ami az emberek fejét megtöltötte evvel a szamársággal, az kicsit sem, ugye? No, de lépjünk túl az ősmagyar felelősségtologatáson, hárításon, ugyanis azzal nem jutunk előrébb...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.