2017. november 24., péntek

KÖVÉR TELJESEN ELBORULT: SZERINTE A NYUGAT = A SZTÁLINI SZOVJETUNIÓ

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2017.11.24.


Az Országgyűlés Hivatala rendezett konferenciát (már megérte megduplázni a fizetésüket) a sztálinizmusról, csak hogy a házelnök végre elmondhassa: ugyanazok támadják Magyarországot, akik a II. világháborúban.

Kövér szerint a sztálini Szovjetunió lényege egy politikai befolyásolást biztosító uralmi modell exportja volt, ami napjainkban is virágzik. Ezt igazolandó - az MTI tudósítása szerint - egyenlőségjelet tett a bolsevikok akkori és a nyugati liberális demokráciák mostani céljai között.
  • Zárt társadalom = nyitott társadalom.
  • Békeharc = terrorizmus elleni küzdelem.
  • Emberek identitásának megszüntetése = emberek identitásának liberalizálása.
  • Szólás-és véleményszabadság megszüntetése = a gyűlöletbeszéd korlátozása (az ún. politikai korrektség)
  • Állami tervgazdaság = magántulajdonra épülő gazdaság.
Ez számára mind egyenlő, nem véve tudomást arról, hogy pontosan az ellenkezőjét jelentik. Különösen szép teljesítmény, hogy ennek konklúziójaként le is szögezte, a 20. században jellemzően a közhatalmak igyekeztek exportálni az uralmi modelljüket, ma már a magánhatalmak érdekeit kiszolgálni hivatott úgynevezett demokráciák elengedhetetlen alkotóelemeinek minősített intézményi megoldások exportja zajlik.

Tehát a demokráciák a magánhatalmak érdekeit szolgálják.

Kövér szerint az emberek szolgálatára szegődött politikának és tudománynak világszerte az a feladata, hogy a múlt értelmezésének segítségével is megértse és elhárítsa azokat a jelenbéli veszélyeket, amik újabb barbárságok korszakával fenyegetnek.

Bár nem mondta ki, de ebből következik nyilván, hogy ha 1., a sztálinizmus elvetendő, 2.,a demokráciák is elvetendők, akkor az ellenfeleik, a náci Németország, a fasiszta Olaszország, Franco Spanyolországa, Salazar Portugáliája, a Antonescu Romániája és persze Horthy Magyarországa járt a helyes úton...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.