2017. november 17., péntek

KURVÁRA NEM ÉRDEKEL ITT SENKIT, HOGY ELÍTÉLTÉK

INDEX
Szerző: NÉMETH TAMÁS
2017.11.17.


- A kunbajai időközi polgármester-választás győztese az a Halász István lett, akit már kétszer is letöltendő börtönbüntetésre és többször pénzbüntetésre ítéltek.

- Ennek ellenére simán megválasztották újra polgármesternek, mert a helyiek szerint ő egy „modern Rózsa Sándor”, és a jó vezetéshez kell egy kis „zsiványság”.
- Kunbaján amúgy is ritka a patyolattiszta polgármester: az előző, fideszes polgármester azért mondott le, mert az ügyészség vádat emelt ellene költségvetési csalás miatt.

Lassan egy hónapja, hogy Halász István, az ország legtöbbször elítélt polgármestere vezeti Kunbaját, ahol egy költségvetési csalás miatt lemondott fideszes polgármester helyett kellett új választást tartani. Halász, akit egyebek mellett a hírhedt olajügyezés miatt ítélték el, saját bevallása szerint nem igazán bánja bűneit, simán újra megcsinálná, a település többsége pedig úgy gondolja: a korábbi ügyek, ítéletek mind Halász magánügyei, ők azt lezártnak tekintik, a zsiványság egyébként is kell néha.

Ahogy arról október közepén beszámoltunk, a független Halász Istvánt választották a Bács-Kiskun megyei Kunbaja polgármesterévé egy időközi választáson. Azért tartottak időközi választást, mert a második mandátumát töltő fideszes polgármester, Franzné Lakner Éva június 15-ével lemondott tisztségéről. Franzné és két társa ellen április végén költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása gyanúja miatt vádat is emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség.

Komoly polgármesteri és bűnözői múlt

Halászt 1994-ben, 1998-ban, 2006-ban és 2017-ben is polgármesternek választotta Kunbaja. Ez idő alatt kétszer letöltendő börtönbüntetésre és többször pénzbüntetésre ítélték a többi között csempészet, vámorgazdaság, devizabűntett, csalás, adócsalás, magánokirat-hamisítás miatt. Polgármesternek akkor tudott indulni mindig, amikor lejárt a közügyektől való eltiltása.

Halász Istvánt, Kunbaja polgármesterét a Kecskeméti Városi Bíróságra vezetik 2006. december 21-én, mert a rendőrségi nyomozás eddigi adatai alapján többek között őt gyanúsítják a Németországból illegálisan behozott bálázott szemét ügyében. A Kecskeméti Városi Ügyészség indítványa alapján a bíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte Halász Istvánt és további három gyanúsítottat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.