2017. november 11., szombat

LESZÁMOLÁS A STADIONBAN

MAGYAR NEMZET ONLINE
Szerző: AMBRUS VILMOS
2017.11.11.


Normális országban ilyen nincs – szoktuk mondani, amikor képtelen hazai viszonyainkról beszélünk. Normális országban nem történhet meg, hogy egy focimeccs szünetében embereket késelnek. Normális országban nem történhet meg, hogy egy stadion biztonsági szolgálata nem lép közbe, amikor lincselés folyik a lelátók alatt. Ha egy normális országban mégis hasonló történik, akkor az érintett klubot olyan büntetésekkel sújtják, mint: pontlevonás, stadionbezárás vagy akár kitiltás a ligából.

A múlt hétvégi Ferencváros–Debrecen mérkőzés szünetében történt eseményekről beszélek. Ezek széles körben ismertek: egy, a klub elnökéhez, Kubatov Gáborhoz köthető „szurkolót” rohantak le a stadionba az ezen a találkozón visszatért ultrák, mire a Bonyha néven ismert férfi kést használt. Kis híján agyonverték. Biztonsági szolgálat sehol, csak az akció végén tűntek fel páran, de nem léptek közbe. Az ultrák egyébként a meccs alatt pirotechnikai eszközöket is használtak nagy mennyiségben. Ezért, a késelésért és a verekedésért hárommillió forintra, valamint a szurkolótábornak helyet adó szektorok három mérkőzésre szóló bezárására büntette a Ferencvárost a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága.

Máris felvetődik az első probléma. A fegyelmi bizottság más klubok esetében aránytalanabb döntéseket hoz. Újpesten a múlt hét előtti fordulóban berepült egy vécédeszka a pályára, illetve a szurkolók egy része szidta az ellenfelet, huhogott. Ez az MLSZ-nél két zárt kapus mérkőzést és kilencszázezer forintos büntetést ért. A Diósgyőr szurkolói tavaly egy hazai meccsen szexista szövegeket kiabáltak a partjelzőnőnek – utána három szektort kellett bezárni a szövetség döntése értelmében, noha a klub utólag hivatalosan elnézést kért a történtek miatt. Lehetetlen nem érzékelni, hogy a büntetések mértéke attól (is) függhet az MLSZ-nél, hogy mely csapatok tartoznak baráti politikusokhoz, és melyek nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.