2017. november 15., szerda

MA KEZDŐDIK A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM, CSAKHOGY EZ NEM MEGOLDÁS

MÉRCE
Szerző: DIÓSZEGI-HORVÁTH NÓRA
2017.11.15.


A korábbi évekhez képest korábban, már ma megkezdődik a kilakoltatási moratórium: eddig december 1-től március 1-ig nem lehetett kilakoltatni senkit, most viszont már november 15-től 2018. április 30-ig tart a moratórium.

A parlamenti képviselők által egyhangúlag elfogadott törvényjavaslatot a KDNP nyújtotta be idén ősszel – így talán nem is meglepő, hogy a kormánypártok a jövő év áprilisára esedékes országgyűlési választások utánra tették a kilakoltatási moratórium végét. Erre utalt a javaslat egyik benyújtója, Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője is, amikor közölte:

“Ilyen helyzetben, amikor több ezer ember érintett, az államnak be kell avatkoznia.”

Igaz, azt is rögtön hozzátette: csak átmeneti időre tudtak segíteni a családoknak, de a jövőben átfogó megoldást kell találni a problémára, ami már a következő parlament dolga lesz.

Szép is mindez, pláne kampányidőszakban, de azért arra is fontos emlékezni, hogy a Fidesz-KDNP kormány 2010 óta jóformán semmit sem tett azért, hogy úgy általában véve megakadályozza, hogy bárki is az utcára kerüljön.

A kilakoltatási moratórium meghosszabbítása természetesen rengeteg ember számára fontos segítség, ám a valódi problémát nem oldja meg, legfeljebb elfedi. Erre hívta fel a figyelmet mai írásában A Város Mindenkié csoport (AVM) is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.