2017. november 13., hétfő

MAGYAR RASSZISTÁK IS TÜNTETTEK A LENGYEL NEONÁCIKKAL - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió: CSERNYÁNSZKY JUDIT
2017.11.13.


„Európa fehér lesz” és „tiszta vérű”, ilyen táblákkal vonultak a fehérek felsőbbrendűségét hirdető rasszisták a hétvégén Varsóban, akiknek számát legalább 60 ezerre becsülték. A Think Progress úgy tudja, hogy a függetlenség napját ünnepelő rasszisták és fehér keresztény nacionalisták tömegét szép számban gyarapították a Magyarországról, Szlovákiából és Spanyolországból is érkezők.

A Think Progress cikke szerint a neonáci demonstrációt a Radikális Tábor elnevezésű mozgalom szervezte, amely nevét a 30-as évekbeli fasiszta mozgalomból kölcsönözte. A Wall Street Journal helyszíni beszámolója szerint ezek közül sokan ugyan nem tartják magukat újfasisztának, de szerintük az ilyen és ehhez hasonló szlogenekkel semmi gond.

Támogatják Trump politikáját, és nem ismeretlen előttük egykori tanácsadójának, Steve Bannonnak a neve sem, aki gondoskodott a gyűlölet-mozgalom kelet-közép-európai népszerűsítéséről. A lengyel állami híradások úgy számoltak be a tüntetőkről, hogy ők a migránsellenes igazi patrióták. Ellentüntetők is voltak, de a „Mi vagyunk a lengyel zsidók” mozgalom mindössze 2000 fővel képviseltette magát az 1918-as függetlenségi győzelem ünnepén.

S ha már Steve Bannon, akkor idekívánkozik a nemrég irányítása alatt álló, de ma is az ő ideológiáját visszaböfögő Breibart News cikke, amelyben a Washington Postról lehúzza a keresztvizet, amiért az a magyar kormány Soros-ellenes kampányát gyűlöletkampányként elítélte. Sőt arra hívja fel a figyelmet, hogy az egyoldalú Washington Post épp egy olyan civil szervezet véleményére alapozta a saját álláspontját, amit Soros György alapítványa támogat.

A jelenlegi kormánynak még legalább négy évig hivatalban kellene maradnia, hogy megerősítse az eddig elért eredményeket úgy, hogy azok már visszafordíthatatlanokká váljanak – ezt az üzenetet emelte ki a Reuters Orbán beszédéből a Fidesz tisztújító kongresszusán. A pártvezetők között a közvélemény-kutatásokban magasan vezető kormányfő minden bizonnyal harmadszorra is nyer, méghozzá földcsuszamlás-szerű győzelmet aratva. Szavai szerint: a "Soros-birodalom" fenyegeti Magyarországot, mert útjában állunk annak a tervnek, amely a nemzeteket fel akarja számolni, és kevert népességű Európát akar létrehozni. Ezért a "Soros-terv" végrehajtása érdekében egész Európában el akarják takarítani az útból a nemzeti érdekeket képviselő kormányokat, ideértve bennünket is. Kifejtette: Soros NGO-i behálózták az európai döntéshozatal összes meghatározó fórumát, jelen vannak egyes magyar pártok hátországaiban is, és úgy viselkednek, mint egykor a szovjet kommunista párt agitációs és propagandaosztályának aktivistái, de mi, vén csatalovak már szagról megismerjük őket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.