2017. november 9., csütörtök

MAKE EARTH GREAT AGAIN

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2017.11.09.


.
..A Brewdog egy skót főzde, tehát a legautentikusabb Brewdog-kocsmáknak skótnak kell lennie, Aberdeenben nyitották az elsőt, aztán Glasgowban (arról már írtam) és végül Edinburgh-ben. Skót és kozmopolita, ahogy a Mikkeler dán és kozmopolita és ahogy az Igazi Csíki Sör.... csak magyar. A Make Earth Great Again-ben Amarillo és Mandarina Bavaria komló van, Rubus Chamaemorus (sarki málna? ) és gleccservíz, belgian style ale, 7.5 százalékos az alkoholtartalma, és nagyon jó.

Néha szükségem van arra, hogy ne gondoljak Magyarországra. A Make Earth Great Again pedig segít nem gondolni Magyarországra, az országra, amelyet két olyan gondolkodó vitája fémjelez, mint Bayer Zsolt és Puzsér Róbert. Magyarországon nem az a kérdés, hogy van-e a sörben Amarillo, hanem az, hogy van-e az üvegén piroscsillag.

Az ember ül a sörével, aztán a második sörével a Cowgate Street-i kocsmában, és néz maga elé. Aztán ugyanaz az ember arra gondol, hogy bár ellentétesnek tűnik a diétájával egy pizza elfogyasztása, de az asszociációs lehetőségek tárháza, az Amarillo és a Mandarina Bavaria aromáinak kiemelése, és az egyetemes közjó érdekében talán mégis... Még mindig ugyanaz az ember megtekinti a falon a felhozatalt, és szeme a Kings of Pigs nevű kompozíciónál áll meg, ahol az alapanyagok felsorolása a "Gyula sausage"-dzsel kezdődik. És akkor egy pillanatra beugrik a bayerpuzsér meg ahogy gróf Lázár és a Tiborc főherceg elmutogatják egymásnak a magyarok úristenét, de annyira talán nem ugrik be, hogy elrontson egy ilyen szép estét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.