2017. november 21., kedd

MARAD-E ORBÁN VIKTOR A JOBBOLDAL TÁLTOSA?

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző:  bl
2017.11.21. 


Egy átlagos újságolvasó ember kísérlete, megfejteni a „megfejthetetlent”. Közeledik 2018 tavasza, az országgyűlési választások időpontja. A közvélemény-kutatások szerint, a magyar emberek többsége elégedetlen a Fidesz kormánnyal, a pokolba kívánja a jelenlegi hatalmasságokat, pereputtyukkal, csókosaikkal együtt.

Ugyanakkor – szintén a kutatások szerint – ha holnap lennének a választások, akár még a harmadszori kétharmad is elképzelhető. A Fidesz szavazóbázisa masszívnak tűnik, Orbán hívei rendíthetetlenül hisznek a vezér tévedhetetlenségében. Úgy gondolják, hogy a kormányfő képes lehet újabb győzelemre vezetni a pártját. Hol vannak már azok az idők, amikor 2006-ban, a nemzet mai történész nagyasszonya úgy fogalmazott egy írásában, hogy “Jones nem tér vissza”. Az akkori debreceni polgármester, ma milliárdos beruházásokat felügyelő miniszter, úgy vélte: “Orbán Viktor a mai politikai mezőny egyik legtehetségesebb alakja, a jövőben is ő lehet a jobboldal kovásza. De táltosnak sokkalta alkalmasabb, mint operatív irányítónak.”

Napjainkban a kormányfő kikezdhetetlen vezetője a pártjának, mondhatni: Orbán maga a Fidesz. Spirituális vezető, aki felülemelkedett a hétköznapi tennivalókon – arra ott van Lázár és Rogán -, az európai színtér egyik vezető szerepére pályázik. Ambíciói hatalmasak, étvágya telhetetlen. Egy feudális rendszer tetején ülve kegyet oszt, ha kell, büntet, ellenmondást nem tűr, szava maga a törvény. Miközben a soros ellenséggel vívja a harcát, készül a jövő évi választásokra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.