2017. november 8., szerda

MEDGYESSY A JOBBIKKAL KÉPZELI EL A KORMÁNYVÁLTÁST

CIVILHETES BLOG
Szerző: LŐRINCZ CSABA
2017.11.08.


Sokan állítják, hogy az ördöggel is inkább szövetkezni kéne, ha Orbánt le akarják váltani. 

A helyzet abszurditását mi sem jelzi jobban, hogy a történelmi mélypontján lévő MSZP-ben legalább annyi tartás van, hogy rögtön elhatárolódjon a Medgyessy álláspontjától.

Nem mintha sokat számítana a latban, de arra építeni, hogy az állítólagos „néppártosodáson” átment Jobbik nem őrizgeti a csillivilli imázs alatt szélsőjobboldali elveit, nem írható az egyszerű naivitás számlájára. Be kell látnunk itt a minden egyéb érdemet a földdel egyenlővé tévő hülyeség esete forog fenn.

Elég csak Volner János, a Jobbik frakcióvezetőjének legutóbbi megnyilatkozására gondolni, melyben az állítólagos cigánybűnözésről beszél. Igaz, Mint kiderült, nem egy elkövetőt tett közszemlére, de nem is az újságokat nevezi meg hamisítónak, hanem egyenesen a rendőrséget.

Kezdve azzal, hogy nyílt titok a Jobbik funkciója, melyre nem egyszer mi is hivatkoztunk:
A Jobbik a Fidesz aknaelhárítója.

A párt fennállása óta nem egyszer verte ki a biztosítékot olyan indítványokkal, amik történelmünk legsötétebb időszakát idézik. Külön érdekesség, hogy amint az egyes botrányok elültek, az indítványokat egytől egyig elfogadták. Annál is megdöbbentőbb, hogy ezek benyújtói már fideszes politikusok voltak.

Ijesztő helyzet nem? A kérdés csak az, hogy a Jobbik oka vagy következménye a kormányzó párt szélsőjobboldali hajlamainak. És akkor tegyük meg tétjeinket, kivel fog koalícióra lépni a kormánypárt, ha a választás sikerét veszélyben érzi?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.