2017. november 18., szombat

MEGVONNÁK AZ UNIÓS TÁMOGATÁST ORBÁN MENEKÜLTPOLITIKÁJA MIATT

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: ZSEBESI ZSOLT
2017.11.18.


Magyarország de facto Oroszországba utalja az uniós támogatást, az EU adófizetőinek pénzét, amikor nyugati helyett orosz atomerőművet vásárol.

Az európai parlament első olvasás után az EU 28 tagországa elé utalta javaslatát arról, hogy a menekültek befogadását szabályozó állandó arányszámokat határozzanak meg. A kulcsok kiszámításánál az adott ország lakosságának a számát és a bruttó hazai össztermék, a GDP nagyságát vennék figyelembe. A javaslat szerint a menekültek befogadását megtagadók nem kaphatnának uniós támogatásokat.

Az új szabályozás a korábbi Dublini Egyezményt váltaná fel, amely az EU határországaira hárította a menekültek regisztrációja mellett az elhelyezésüket is, amíg ügyüket kivizsgálják. Ez aránytalan terheket rótt olyan országokra, mint például Olaszország vagy Görögország, amelyek tengeri határait menekültek százezrei ostromolták. Ennek volt a következménye a mintegy 120 ezer görögországi és olaszországi menekültnek az EU valamennyi tagországába tervezett elosztására vonatkozó uniós határozat, amely ugyancsak az adott ország népességi és gazdasági adatai alapján szabott meg befogadási kulcsokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.