2017. november 26., vasárnap

NA, AKKOR LESZ NAGY BESZARÁS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2017.11.25.


Rohamléptekkel közeledik a tél, vele pedig a tereken és utcákon éhes emberek kígyózó sora. Noha a kormány szerint a gyermekéhezést már felszámolták, úgy tűnik a felnőtt éhezést még nem sikerült. Eddig legalábbis. Igencsak szúrhatja a szemét a kormánynak, hogy ugyan gazdasági csodáról, fellendülésről regélnek, az éhezők tömegei valahogy mégsem fogynak. Sőt, azok a fránya hajléktalanok sem tűnnek el az utcákról, rakjanak ki bármiféle tüskéket is ellenük.

Úgy néz ki viszont, hogy újabb tervet eszelt ki az Embertelen minisztérium, mely terv szerint – a Népszava belső forrásai alapján – a civil szervezetektől elvennék az ételosztások megszervezésének lehetőségét. A debreceni ételosztás megadóztatása után ez egy újabb embertelen lépés a kormány részéről.

Nem elég, hogy érkezik a tél, de még a választások is közelítenek, így valamit lépnie kellett a kormánynak. Ez a lépés viszont ugyanúgy látszati, mint szinte bármi más, amit korábban megtettek. Számukra az emberek kicsit sem számítanak, csakis saját hatalmuk és a választások megnyerése. Azt ne gondoljuk, hogy az idei kilakoltatási moratóriumot csupa jószívűségből hosszabbították meg a választások napjáig. Ez is ugyanolyan kampányfogás, mint a hirtelen jött Erzsébet-utalványok osztogatása, vagy a szociális tűzifa kihordása. Kamu, úgy ahogy van, mégis működik.

A hazai civil szervezetek már jó ideje szálkák a kormány szemében, hiszen szinte egyedüliként mernek vizsgálódni és fellépni a kormány ellen. Ők azok, akik információk után kutakodnak, és ők azok, akik sokszor a kormány szerepét átvéve, segítenek a bajban lévőkön. Azokat az embereket veszik ők sokszor szárnyuk alá, akikről a kormány lemondott. Van civil szervezet, melynek már hónapok óta nem is reagálnak területfoglalási kérelmeire, pedig erre kötelesek lennének az önkormányzatnál.

Egyértelmű, mi ezzel a kormány célja. Nem szeretnék, ha a köztereket éhes emberek kígyózó sorai lepnék el, miközben az ország – szerintük – erősödik. Egyszerűen nem mutatnak jól az éhezők a Fidesz-KDNP kampányának hajrájában, melyet eddig is hazugságokra építettek fel. A kormány csúcsra járatja a nem létező problémák, problémaként történő kezelését, miközben a valós, létező problémák meglétét minden fronton tagadják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.