2017. november 19., vasárnap

NAGY HIBÁKAT KÖVETETT EL A FIDESZ - AZ ELLENZÉK PEDIG KIHASZNÁLHATJA ŐKET

MÉG NEM KÉSŐ BLOG
Szerző: BECKY WEISS
2017.11.15.


Mások is, én is írtam már róla: a Fidesz az elmúlt években kizárólag a saját szavazóinak üzen a kommunikációjával. A rendszeres ellenségkép gyártás, hol Brüsszel, hol a bevándorlók, hol Soros, hol a civil szervezetek ellen a meglévő szavazóbázist stabilizálja. Ezzel tartják bennük a meggyőződést, hogy csak a Fidesz képes az országot vezetni.
Bár a kormány idehaza minden a közpénzek felhasználására vonatkozó kérdést és vizsgálatot cinikus módon elutasít, az Unión belül ez a magatartás már nem élt meg. Ezért történhetett meg, hogy idén Brüsszel befagyasztotta a Magyarországra érkező támogatások folyósítását. Erről például itt olvashatsz, de többen is megírták ugyanezt. A történet pikantériája, hogy lényegében már el is költötték azokat a pénzeket amik meg sem érkeztek! Ilyen körülmények között pedig aligha lesz a Fidesznek fedezete arra, hogy azt csinálja amit minden kormány szokott a választások előtt: hogy osztogasson!
Mi következik mindebből? És hogyan tudja ezt a helyzetet az ellenzék a saját javára fordítani?
A legfontosabb felismernivaló, hogy ha pár zsák krumplit leszámítva nincs mivel betömni a nép zsebét, amit egyébként pont ők ürítettek ki, és ha kormányprogram helyett már hosszú ideje csak uszítás folyik, a Fidesz nem fog tudni további szavazókat a saját oldalára állítani!
Ha megnézzük a 2014-es választások eredményeit, jól látható, hogy ha összeadjuk a Jobbik és az akkori Összefogás szavazatait (kb. 1,02 és 1,29 millió) az eredmény meghaladja a Fideszre adott voksok számát (2,26 millió). Ehhez képest a Fidesz szerezte meg a képviselői helyek kétharmadát. Szerintem aki nem elvakult fideszes és nem azért fizetik hogy a Fideszt fényezze, már ebből az adatból is láthatja, a magyar választási rendszer nem igazságos.
A döntő tényező az eredményben az egyéni választókörzetekben jelentkezett: az itt szerezhető képviselői mandátumok közül 96-ot a Fidesz szerzett meg, míg az Összefogásnak csak 10 jutott, a Jobbiknak és az LMP-nek pedig egy sem! (Ha a listás szavazatok eredményeit nézzük, az ott kiosztott mandátumok száma 37, 28, 23 és 5, ami lényegében tükrözte is az erőviszonyokat.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.