2017. november 25., szombat

NAVRACSICS MOST MÁR OLYANOKAT MOND A FIDESZES MANTRÁRÓL, HOGY LASSAN Ő LESZ ORBÁN ELLEMZÉKE

MAGYAR NARANCS  ONLINE
Szerző: narancs.hu
2017.11.24.


Az MTI tudósítása szerint Navracsics Tibor azt mondta a Pannon Egyetemen tartott mai előadásában, hogy „az a jó európai identitás, amely a helyi, regionális, nemzeti identitások mellé gazdagító rétegként alakul ki”.

Az Európai Bizottság biztosa az egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karán működő társadalomtudományi intézet Politika csúcsformában című rendezvénysorozatának első programján vett részt, és itt mondta el, hogy szerinte az európai identitás nem arról szól, „hogy eszperantóul kell beszélnünk, el kell felejteni azt, hogy magyarok vagyunk és valami vegytiszta közegben kell lebegnünk”.

Navracsics kiemelte, hogy ma már kilencmillió olyan európai állampolgár van, aki részt vett az Erasmus programjaiban és szinte mindenki úgy szerzett magának európai identitást, hogy azzal nem rombolta le saját nemzeti identitását. Úgy fogalmazott:

akkor vagyok jó európai, ha jó veszprémi, jó dunántúli és jó magyar vagyok, büszke vagyok ezekre a lojalitásaimra, és ehhez jön még gazdagodásként az európai identitás”.

Navracsics szerint ilyen európai identitásra van szükség, mert ez az, amely szimbolizálja a nemzeti érdek és az európai érdek kapcsolatrendszerét. Azt mondta,

hogy „nem az a jó európai érdek, amely szemben áll a nemzeti érdekekkel és nem az a jó nemzeti érdek, amely szemben áll Európa érdekeivel.

Az a jó nemzeti érdek, amely harmóniában áll Európával és az a jó európai érdek, amely képes magát harmonizálni a nemzeti érdekekkel.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése