2017. november 16., csütörtök

ORBÁN MEGSZÁLLJA AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁST

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.11.15.


Nem várja meg Orbán a háromnegyedes győzelemmel kecsegtető 2018-as választást sem, hanem elfoglalja és megszállja az igazságszolgáltatást. Nem kell aggódnia sem, mert a salátatörvények nagymesterei mindig elrejtik a szándékot, és nem dobolják ki, hogy most számolják fel az igazságszolgáltatás függetlenségét.

Ahogy a 444.hu emlékeztetett rá, tavaly nyáron még azzal próbálkoztak a csavaros magyar észjárás legjobbjai, hogy különbíróságokat hoznak létre a nekik fontos politikai ügyekre, s kétféle bíróság működött volna: a hatalom szempontjából érdektelen bűnügyek és polgári perek maradtak volna a szakmailag független bíráknál, míg a nekik fontos ügyeket általuk kiválasztott bírók elé utalták volna. Ez még Lengyelországban is megbukott volna.

Ezért most a bírói kinevezések pontrendszerét változtatják meg. Eddig legtöbb pont azért járt, ha valaki a bírósági szamárlétrán jutott előre és szakmai kinevezett. Közigazgatásból ejtőernyőztetett pártkatonák azért sem tudtak bejutni, mert a belső szakmai bírói tanácsok tagjai lepontozhatták a kívülről érkezőket. Most minden megfordul, a szakmai karrierért is alacsonyabb pont jár, a bírói tanácsok pontjait is csökkentették, az ejtőernyősök pedig, akik szakmai tapasztalat, karrier és előélet nélkül lennének bírók, felpontozódnak.

Ilyen egyszerű beküldeni a fideszes katonákat a bíróságokba, elfoglalni a bíróságokat, és a politikai megrendeléseknek megfelelő döntéseket hozni. Látszólag minden törvényes, még az EU-t is meg tudnák győzni ezek a bűnözők, hogy ez a körnél is szabályosabb, miközben a harmadik hatalmi ág függetlenségének a felszámolását jelenti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.