2017. november 26., vasárnap

SZÉLES GÁBOR ELÁRULTA, MEKKORA SIMICSKA-CSICSKA VOLT ORBÁN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.11.26.


A kollektív amnéziában reménykedik a Fidesz, amikor a Jobbik és Simicska Lajos viszonyát firtatja. De néha akad, aki kiesik a szerepből. Most épp az egyik kedvenc nemzeti nagytőkés, Széles Gábor buktatta be csúnyán Orbánt.

Csicskapárt – mostanában előszeretettel jellemzi így kis- és nagyfideszes egyaránt a Jobbikot. Mármint: Simicska Lajos kilóra megvette Vonáékat, akik így saját akarat nélküli bábok lettek az oligarcha kezében, primitívéknél: csicskák. Jó hangosan kell ám mondani ezt és sokszor ismételni, hátha elfelejti a kedves választópolgár, honnan is kapta a nemzet ajándékba Lajost. A kollektív amnézia talán kitörli, hogy az Orbán-Simicska duó közös kollégiumi szobából indult országhódító útra. S miközben Orbán rángatta a liberalizmusból a szélsőjobbra a párt politikáját, addig Simicska a gazdasági hátországot építette. Néha kapott hozzá stallumot - volt a Fidesz pénzügyi igazgatója, no meg adóhatósági elnök is –, de általában nem volt szükség a direkt kinevezésre. Szépen mentek az ügyek évtizedeken át - egész a G-napig.

Néha azonban a Nemzeti Emlékezetkiesés Rendszerében is akadnak hibák. Ezúttal Széles Gábor, UFO-hívő nemzeti oligarcha, mély önsajnálata közepette feledkezett meg az átírt valóságról. Mármint arról, hogy Simicskának soha, semmi köze nem volt sem a Fideszhez, sem Orbánhoz, csupán egy nem túl közeli ismerős volt a partvonal széléről. Széles a minap azt bírta nyilatkozni: 2010-ben esélyes volt a gazdasági miniszteri székre – amelyet Matolcsy György kapott végül –, de nem kaphatta meg, mert éppen beteg volt a kormányalakítás idején. Majd hozzátette: "De valószínűleg akkor sem lettem volna, mert Simicska Lajos mindig ellenségének tekintett. Az okokat nem tudom, életemben talán kétszer beszéltünk. Ő maga akadályozta volna meg a kinevezést."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.