2017. november 9., csütörtök

SZERETÜNK HÜLYÉK LENNI, AZT PEDIG KIFEJEZETTEN JÓL VISELJÜK, HA A NYAKUNKON ÉLŐSKÖDNEK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2017.11.09.


Hamarosan lesz népesedéspolitikai intézet, csak szólok. Miután megalakult a családügyi kabinet, mindjárt döntöttek is arról, hogy Kopp Máriáról fogják elnevezni a leendő népesedéspolitikai intézetet. Nyilván gyarapodnak a családok – az a néhány a húsosfazék körül – kell a munkahely az időközben felcseperedett gyereknek, keresztgyereknek, unokatestvérnek. Semmi baj, örömmel finanszírozzák a magyar családok ezeket a projekteket. Szeretünk hülyék lenni, azt pedig kifejezetten jól viseljük, ha a nyakunkon élősködnek. Lehetőleg jó sokan.

Csak remélni tudom, hogy Orbán Gáspár szektája hamarosan nem elégszik meg a kézrátétellel való gyógyítással – az ima erejével gyógyítanak rákot, lovasbalesetben megsérült térdet, gerincferdülést és talpba fúródott szálkát, ezekkel ők maguk dicsekszenek el a közösségi oldalukon -, hanem hamarosan kezelni tudják a meddőséget, illetve remélhetőleg a miniszterelnöki sarj odahat, hogy egyre több legyen az ikerterhesség. Azért remélem, megbeszélték a dolgot a HIT gyülis vezérrel, nehogy aztán háborúskodás legyen a vége.

Tehát a kormánynak van szaporodáspolitikája, vagy népesedéspolitikája, vagy micsodája. A mi nagyobb örömünkre, természetesen. Meg is tesznek mindent annak érdekében, hogy egyre több gyermek szülessen. A gyermekek után járó adókedvezménytől kezdve az ingyen osztogatott milliókig lakásvásárlásra, igazán széles a paletta. Igaz ugyan, hogy ezek az intézkedések éppen azoknak nem segítenek, akik alacsony keresetűek, de soha nem is ez volt a cél.

A terv az lehet, hogy átrendezik a társadalmat. Az alacsonyabb iskolázottságú, alacsony jövedelmű rétegek lehetőleg ne nagyon vállaljanak gyermeket – ha vállalnak, vessenek magukra, amikor a távoli faluban kiderül, hogy az anyukának nincs elég teje és a tápszerre allergiás a kicsi, mert a környéken nincs orvos, ügyelet főleg nincs és mire eljutnak vele az orvoshoz valahogy (tömegközlekedés és autó híján szívességből), addigra vagy él a gyerek, vagy nem. Ugyanez igaz egy egyszerű méhcsípéskor jelentkező allergia, vagy bármilyen baleset, hirtelen fellépő súlyos betegség esetén és nem csak a kisbabákra érvényes, hanem mindenki másra, főleg az idősekre is.

Ezek a családok nem tudják igénybe venni az adókedvezményt, mert nincs annyi jövedelmük, sem a lakásvására osztogatott ingyenpénzt – a közpénzből, természetesen -, mert nincs saját erő. Ők azok, akik felelősen gondolkodva eleve sem vállalnak gyermeket, mert tudják, hogy nem lesznek képesek finanszírozni az oktatását, közmunkásnak pedig senki nem szánja a gyerekét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.