2017. november 7., kedd

TOMBOR ANDRÁS ÜGYVÉDJE DOLGOZOTT A METROVAGONMASNAK

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2017.11.06.


Tombor András, fidesz-közeli háttérember ügyvédje, Illés Géza Márton volt az orosz Metrovagonmas jogi képviselője a hármas metró szerelvényeinek felújításáról szóló szerződés megkötésekor. Mindez egy Népszava-cikkből derült ki, bár a lap nem említi a Tombor-kapcsolatot.

A Népszava érdekes írást közölt a minap a BKV és az első Orbán-kormány honvédelmi államtitkára, Perenyei Tamás ügyvédi irodája közötti szerződéseket elemezve. Eszerint a Perenyei és Társa Ügyvédi iroda hat év alatt közel félmilliárd forint megbízást kapott a BKV-tól, egyebek mellett a felújított orosz metrókocsikat szállító Metrovagonmas céggel kötött szerződés előkészítése volt a feladata.

Perenyeiék már 2013-ban is dolgoztak a szerződés előkészítésén, holott a fővárosi közgyűlés csak 2014-ben határozott arról, hogy egyáltalán megpályáztatja a szerelvények felújítását.

A napilap fél mondatban említi a BKV-Metrovagonmas szerződés orosz oldalának jogi képviselőjét is. A cikk szerint Illés Géza Márton ügyvédi irodája végezte a munkát. A jogászt kérdeztük, nem elírás-e, valóban ő működött-e közre a megállapodásban, válaszát várjuk.

Illés Géza Márton Tombor András ügyvédje. Ha nem is ugyanakkor, de mindketten megfordultak a Morando Kockázati Tőkealap Kezelőnél is. Illés volt a képviselője annak a liechtensteini cégnek is, ami előre haladott tárgyalásokat folytatott a Vasárnapi Hírek a Szabad Föld, illetve történetesen a Népszava kiadójának megvételéről. Erről bővebben:

Tombor András felé vezetnek a Népszava-eladás szálai, borulhat az üzlet

Tomborról sokat írtunk. Az első Orbán-kormány idején a miniszterelnök biztonságpolitikai főtanácsadója volt. Vezette Csányi Sándor bankár reklámcégét, belekeveredett a 2006-os sikertelen konzervatív Orbán-ellenes királypuccsba, de bocsánatot nyert. 2010 után Lázár Jáno
s közelében bukkant föl, de úgy tűnik, rugalmasan állt át a konkurens Rogán-Habony-körhöz...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.