2017. december 29., péntek

A FARM, AHOL ÉLÜNK

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Zoli
2017.12.29.


Az amerikai álom messze nem csak csillogás, és Hollywood (bár mostanában ugye már az is inkább rémálom), olyannyira nem, hogy az Egyesült Államok egyes részein azért elég kemény az élet. Például Nyugat-Virginiában, ahonnan Zoli küldött egy „tetszik-nem tetszik” listát a „Tíz dolog…”-sorozat kapcsán. Következzen tehát az amerikai álom kicsit másképp. (A képeket köszönöm Zolinak.)...

„Nem olyan régen a Határátkelő megkért, hogy írjak 10 dolgot, amiért érdemes / jó itt lakni vagy élni. Akkor én csípőből azt válaszoltam neki, hogy ilyet nem tudok írni, maximum olyat, hogy miért nem jó itt élni. Azonban - mint általában mindenhol - nem ennyire fekete vagy fehér a teljes kép.

Ebben a posztban igyekeztem összeszedni mind a negatív, mind pedig a pozitív oldalát annak, amit eddig láttam, tapasztaltam. Hangsúlyoznám, hogy a következőkben leírtak az én személyes érzéseim, tapasztalataim, gondolataim egy része, amelyeket Morgantown és a Nyugat-Virginiában tett számtalan kirándulások hívtak elő bennem.

Mindezeket mások másképpen láthatják vagy gondolhatják, ami egyébként ugyanannyira lehet jogos vagy kevésbé jogos, mint az általam lejegyzettek.

Nyugat-Virginia

Néhány szó magáról az államról, mely a 10. legkisebb területű az USÁ-ban és Kentucky, Ohio, Virginia, Pennsylvania, valamint Maryland öleli körbe. Az egész államban, melynek területe kb. kétharmada Magyarországénak, nagyjából annyian vagy kicsit még kevesebben is laknak, mint Budapesten.

Elméletileg már Kr.e. 100 környékén is laktak itt őslakos indiánok, akik az államban található végtelen erdőségekben éltek. Itt igen jellemzőek a lankás dombok és hegyek, melyek az Appalache-hegység hírnökei az államban, s melynek köszönhetően Nyugat-Virginia gyakorlatilag egy hatalmas erdős park.

Nekünk és mindenkinek, akik imádják a természetet ez egy igazi paradicsom. Rengeteg a kirándulási és túrázási lehetőség, gyönyörű, érintetlen erdőségek terítik be a tájat, melyeket néha megszakítanak a dombok és hegyek között megbújó apró városok és falvak..."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.