2017. december 3., vasárnap

A FIDESZ GEOGRÁFIAI MÉRETŰ LYUKAKAT NYITOTT A SZOCIÁLIS HÁLÓN

ZOOM
Szerző: KOVÁCS GÁBOR
2017.12.02.


- A munkából származó egy főre eső jövedelem a szegényebb régiókban is nő, vannak olyan régiók, ahol komoly felzárkózás látható.

- A szociális juttatások tekintetében azonban a két alföldi régió egyre jobban leszakad.

- A munkából származó egy főre eső jövedelem a községekben is nő.
- A szociális juttatások tekintetében azonban a községek egyre jobban leszakadnak a nagyobb településektől, sőt a nagyvárosokon kívüli városoknál is leszakadás látszik.

Magyarországon hatalmas területi különbségek vannak abban, hogy a lakosság mekkora hányada él szegénységben. A számok mögé nézve ráadásul az látszik, hogy a Fidesz a szociális hálót nem használja a különbségek mérséklésére.

2016-ban a lakosság 25,6 százaléka, összesen 2 millió 465 ezer ember volt szegény vagy társadalmi kirekesztődésnek kitett


– derül ki a KSH A háztartások életszínvonala című felméréséből. A szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya összetett mutató, a jövedelemhiány mellett a javak és szolgáltatások piacáról, valamint a munkaerőpiacról kiszorultakat is számba veszi. A statisztikusok szegénynek vagy a társadalmi kirekesztődés által veszélyeztetettnek tekintik azokat, akik a fenti három dimenzió legalább egyikében érintettek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.