2017. december 1., péntek

A SZEMÉLYRE SZABOTT TERÁPIA ÚJ ESÉLY A RÁKGYÓGYÍTÁSBAN

INDEX
Szerző: BRAND & CONTENT
2017.12.01.


Bernáthnénak 3 hónapot jósolt az orvosa, amikor kiderült, áttétes tüdőrákja van. Szerencse, orvosi tudás, támogató környezet és rengeteg kitartás kellett ahhoz, hogy megküzdjön a betegséggel, ráadásul a családjától távol, idegen környezetben kellett átvészelnie a legnehezebb időszakot. Elmesélte történetét a kétségbeejtő diagnózistól az új életen át a könyvírásig.

„50 éves koromig nem is voltam orvosnál, kivéve, amikor világra hoztam a gyerekeimet. A körzeti orvosom javasolta, hogy vizsgáltassam ki magam, mert észrevette, hogy nem tudok végigmondani egy mondatot kifulladás nélkül. Én mindig a melegre fogtam a légszomjamat” – kezd bele a történetébe Bernáth Gusztávné Katalin.

A kálvária egy vérvétellel kezdődött 2012-ben. A vashiány volt az első árulkodó tünet, komolyabb kivizsgálásra volt szükség. A tüdőgondozóból a CT-re küldték Katalint. A biopszia értékelhetetlen lett, innen a beteg a budapesti onkológiai intézetbe került, ahol többféle vizsgálatot is végeztek. A diagnózis szerint egy 6x5x3 cm-es daganat volt a mellkasában.

„Az első onkológus 3 hónapot jósolt nekem. Rácsaptam az ajtót. A második orvos azt mondta, hogy keresünk valamilyen megoldást”– mondja Katalin. Be akarták vonni egy kísérleti terápiába, ezért egyéb vizsgálatokra is elküldték. December 28-án, egy MRI során azonban kiderült, hogy Katalin agyában is találtak áttétes daganatot. Egy bizottság elé kerültek az eredményei, és úgy döntöttek, nem vehet részt a kísérletben. 2013 januárjában megkezdődött a kemoterápiás kezelés..."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.