2017. december 5., kedd

BEFELLEGZETT A FÉRFIHERÉK SZÖVETSÉGÉNEK

24.HU - POSZT ITT
Szerző: FARKAS ATTILA MÁRTON
2017.12.04.


Adjuk a nők kezébe a rabszolgapiacot! Előre a feminista kapitalizmusért! Vélemény. Irónia.

A nők összességében megbízhatóbbnak tűnnek. Sőt, nemcsak a női cégvezetők, hanem azok a cégek is, ahol a felső vezetésben női tag van – közölte valamikor a magyarországi Opten céginformációs szolgáltató. A cégstatisztika szerint a férfi menedzsmenttel és tulajdonosi körrel (!) rendelkező vállalkozások tíz százalékkal rosszabb kockázati besorolást érnek el, mint azok, melyek vezetésében legalább egy, de inkább több nő található.

„Vállalkozóként mindig is szívesen olvastam sikeres üzletemberekkel készült interjúkat. Néhány évvel ezelőtt rábukkantam az egyik legsikeresebb kanadai befektető gondolataira arról, hogy kit lát szívesen egy cég élén. Az akkori fejemmel kissé megdöbbentett a véleménye. Határozottan állította, hogy előszeretettel helyezi a tőkéjét olyan cégekbe, amiket egy nő vezet” – írja Győrfi András.

De mik is ezek a tulajdonságok? Először is,a nők érzékenyebbek, figyelmesebbek, gondoskodó természetűek,ami miatt nagyobb a hajlandóságuk a problémamegoldásra. Jobban elérhetőek, általában mindig rendelkezésre állnak, ami kulcsfontosságú egy vezető munkájában.

Ezenkívül a nőknek fontos a személyes fejlődésük, hogy képezzék magukat, tanuljanak. A szakmájukban, az érzelmi intelligenciájukban, vezetői képességeikben állandóan törekednek az előrelépésre. Ezzel függhet össze, hogy a nők jobban motiválnak másokat is. Inkább bátorítják a környezetüket a fejlődésre, mint a férfiak.A nők jobban elismerik, amikor valaki jó valamiben.A cikk szerint állítólag egy kutatás is igazolja, hogy nők által vezetett cégek dolgozói elkötelezettebbek, motiváltabbak és kiegyensúlyozottabbak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.