2017. december 31., vasárnap

BELERÚGNI AZOKBA, AKIK NEM HOGY VISSZAÜTNI KÉPTELENEK, DE A CSATTANÓ POFON ÚTJÁBÓL SEM TUDNAK ELHAJOLNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2017.12.31.


Azt nem tudom megállapítani, hogy a Kisvárdán, a Seszták nevű miniszter városában 2,2 milliárd közpénzt felemésztő termálvizes lówellnes központ mindenáron felhúzása pontosan hol helyezkedne el egy egészséges ország egészséges kormányának cselekvési listáján. Azt viszont egészen pontosan tudom, hogy mit lehet elmondani egy olyan kormányról, amelyik párhuzamosan a legnyomorultabbakat lopja meg afrikai banánköztársaságokat megszégyenítő módszerekkel. Amelyik nem mellesleg a keresztény karácsony leplét is arra használta, hogy nyélbe üsse rengeteg választási közpénz szétszórásának ördögi tervét.

Az LMP kormányzati korrupciós ügyekkel foglalkozó társelnöke, Hadházy Ákos által feltárt-felvázolt történet akkor is gyomorszájon rúgja az embert, ha egész évben minden egyes napon azzal volt kénytelen szembesülni, milyen kifinomult maffiamódszerekkel operál az ország vezetése, amikor a törvényesített korrupció útján egyenes vonalú egyenletes mozgással, rezzenéstelen pofával rabolja ki az államkasszát, módosítja a közpénz jellegét, és hisztérikusan toporzékol, amikor bárki ezt szóvá teszi.

Röviden: az éhező magyar állampolgárok megsegítésére szánt, 100 százalékban az Európai Unió pénzéből finanszírozott Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program első fázisát nem sikerült botránymentesen lebonyolítani. Júniusban úgy osztottak szét egymilliárd forintnyi, kartondobozokba csomagolt élelmiszert, hogy az adományokra ráíratták, ráhazudták:

Ezt a csomagot Magyarország kormánya juttatta el Önhöz és családjához.

Azt elfelejtették feltüntetni a dobozokon, hogy a projektet 100%-ban a rothadó, megállításra szoruló Európai Unió finanszírozta. Aztán jött a program második fázisa, amellyel szintén nem hazudtolták meg magukat a mélykereszténység zászlóshajói. A nettó 13 milliárd forintos (=bruttó 17,4 milliárd) tenderen – melyen az dőlt el, hogy melyik cég szállíthatja a segélycsomagokat a keményen éhező magyaroknak az EU által finanszírozott program keretében – három céget azért zártak ki a versenyből, mert szerintük „aránytalanul alacsony áron” vállalták volna a kijelölt élelmiszerek beszerzését, dobozolását és kiszállítását. Így történt, hogy a legdrágább ajánlatot tevő cég maradt egyedül versenyben, és ennek köszönhetően meg is nyerte a közbeszerzést.

Itt tennem kell egy rövid kitérőt: amikor októberben Hadházy Ákos szóvá tette a parlamentben, hogy egy lélegeztetőgép-beszerzési ügyben szarháziék a fentihez hasonló okokból (a drágább ajánlat jobb, mint az olcsóbb) 800 millió forinttal károsítják meg az országot, az ország egyszemélyes vezetése tajtékozva vizsgálatot követelt a gennyes korrupcióra rámutató honatya ellen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.