2017. december 11., hétfő

BRIT NAGYKÖVET: A MAGYAROKNAK NEM KELL ELHAGYNIUK NAGY-BRITANNIÁT

MAGYAR NEMZET ONLINE
Szerző: FÖLDI BENCE
2017.12.11.


A magyar nyelvtanulásról és a karácsonyról magyarul nyilatkozott lapunknak Iain Lindsay. A brit nagykövet interjúnkban leszögezte, az Egyesült Királyságban élő magyaroknak nem kell aggódniuk a brexittel kapcsolatban. Beszélgettünk a magyar sajtószabadság helyzetéről és a liberálissá váló királyi családról, valamint kiderült az is, Han Solónak van a brexitre vonatkozó üzenete.

Sikerült a nyelvvizsgája?
– Sajnos még nem tudom. Október elején vizsgáztam magyarból, de még mindig várom az eredményemet. Nemrég Londonban voltam, a külügyminisztérium idegennyelvi központjának igazgatója is azt mondta nekem, még ők is várják az eredményt. Meglátjuk.

Tavaly március végén lett budapesti nagykövet. Hogyan tanult meg ilyen hamar és jól magyarul?

– Valójában a Budapestre érkezésem előtt már Londonban, Pécsett és Debrecenben is tanultam magyarul. Először Londonban az említett idegennyelvi központban, ahol öt hónapos intenzív tanfolyamon vettem részt. Persze ez kicsit nehéz volt, mert az iskolában magyarul próbáltam beszélni és tanulni, de a külügyminisztériumban, otthon és Londonban angolul beszéltem. Ezért nagyon intenzív kurzuson vettem részt Pécsett és Debrecenben. Helyi vendéglátó családnál szálltam meg mindkét helyen, sokszor mondtam, hogy Pécsett és Debrecenben magyarul reggeliztünk, ebédeltünk és vacsoráztunk. Nagyon szép magyar nyelvű álmokat álmodtam akkor. Ezért aztán amikor Budapestre érkeztem, már kicsit beszéltem magyarul. De a vizsgám előtt még egyszer visszamentem Pécsre egy újabb, rövidebb intenzív kurzusra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.