2017. december 23., szombat

BRUCK ANDRÁS: KIFIZETŐDŐ ÜZLETTÉ VÁLT A BECSTELENSÉG

VÁROSI KURÍR 
- KERÍTÉSEN INNEN BLOG
Szerző: BRUCK ANDRÁS
2017.12.23.



Közeleg az év vége, itt az ideje átgondolni a múlóban lévőt. A 2017-est összegezhetjük úgy, hogy Magyarországon a gyűlöletkeltés, a folyamatos ellenséggyártás és az ellenük folyó folyamatos harc jegyében telt.

A mindent átitató gyűlölet

Ez a rengeteg negatív energia kihatással volt az emberi kapcsolatainkra a családban éppúgy, mint a munkahelyeken, út közben a kettő között az utcán, rányomta bélyegét a szórakozásra szánt időnkre és kedvünkre is.

Bruck András író közösségi oldalán összegez:

Karácsonyi jutalom

A szörnyeteg, ami egyre nagyobbra nő körülöttünk és felettünk, nem csak tönkreteszi az életünket, a jobb életesélyeinket, de szörnyeteget is szült: bennünket.
Lassan, lépésről-lépésre szívja ki belőlünk mindazt az alapesszenciát, amely nélkül az ember nem több néhány végtagnál, és megadóan elfogad és elvisel lényegében bármit: a legarcátlanabb hazugságokat, igazságtalanságot, megaláztatást.

Mától ételt nem oszthatsz a szegényeknek, holnap valami mást írnak elő, akkor ellened. Ma felszólalsz egy tüntetésen, ahogy a pécsi író-szakács tette, másnap nincs munkád, csak öt kiskorú gyereked. Kirúgta a református gimnázium igazgatója, hogy ő biztosan megkapja a karácsonyi jutalmát.

Egyre több a szörnyeteg, egyre több az áldozat – kifizetődő üzletté vált a becstelenség.
Egyetlen nap nem telik el anélkül, hogy valahol, valakivel, valakikkel, egyre többekkel ne történne valami olyan, ami csak diktatúrákban történhet. Egyetlen nap nincs, hogy ne támadnának ránk, te mégis igyekszel úgy tenni, mintha semmiről nem tudnál…

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.