2017. december 14., csütörtök

ELKÉPESZTŐ, AMIT AZ ELŐZETESBEN CZEGLÉDY CSABÁVAL MŰVELNEK

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Sztárklikk
2017.12.14.



Szerdán a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája ügyészi indítványra három hónappal meghosszabbította Czeglédy Csaba, hat hónapja tartó előzetes letartóztatását. Eddig a hír, amit mindenki ismer. Viszont ami a színfalak mögött zajlott, az a legsötétebb korszakot idézi. 2017-ben egy Európai Uniós tagállamban ilyen egyszerűen nem történhet meg:

Történt ugyanis, hogy a tegnapi nap folyamán, 12:14 perckor, Czeglédy kezébe nyomtak egy több mint 600 oldalas nyomozati anyagot, hogy nézze át, majd egy órával később - 13:15-kor - már indultak is vele a tárgyalásra. Arra a tárgyalásra, amelyen az előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról döntöttek.

Ekkora terjedelmű anyagot átfutni sem lehet ennyi idő alatt, nemhogy felkészülni az abban leírtakra. Pedig fontos lett volna, hiszen a nyomozati iratokból kellene kiderülnie, hogy mennyire alapos a gyanú, és ezzel összefüggésben mennyire indokolt - fél év után -, újabb három hónapra előzetesben tartani.

Ráadásul, az anyagból pont az az irat hiányzott, amelyik az előzetes letartóztatásának újabb meghosszabbításának ügyészi indoklását tartalmazta volna. Czeglédy Csaba védője is - némi telefonos vita után-, kedden kapta kézhez, a hatalmas köteg iratot.

Amikor a tárgyaláson Czeglédy jelezte a bírónak, hogy nem kapta meg az ügyészi indítványt, a bíró és az ügyész is láthatóan zavarba jött és a helyszínen a kezébe nyomták, a több mint tíz oldalas dokumentumot...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.