2017. december 31., vasárnap

ÉS AKKOR AZ OLIMPIA ELÚSZOTT, DE KAPTUNK UGRÓTORNYOT, FAKOCKÁT ÉS SOROS-PLAKÁTOKAT

HVG ONLINE - GAZDASÁG
Szerző: hvg.hu
2017.12.31.


Az olimpiai népszavazás elől megfutamodott a kormány, helyette a vizes vb-n láthattunk, milyen a hétről hétre dráguló sportesemény. Az élelmiszerháborúban nincs győztes, az óriásplakátos harcban annál inkább. Ez a hvg.hu éves gazdasági összefoglalója.

Január: Trump belelendül

Ami sokáig csak fura viccnek tűnt, valósággá vált: Donald Trump lett az Egyesült Államok elnöke. Ahhoz addigra már hozzászokhattunk, hogy keleti parti idő szerint éjjel 2 és 3 között érdemes figyelni a Twittert, de a beiktatása után a világ legnagyobb hatalmú embere egészen szürreális üzemmódba kapcsolt. A mexikói határra tervezett falból persze nem lett semmi, de azt az egész világ megcsodálhatta, amint Trump nem tud mit kezdeni Angela Merkellel és a kézfogással, a Puerto Ricót letaroló hurrikán után arról beszélt, hogy nincs miért panaszkodni, mert a Katrina több embert ölt meg, dicsérte egy olyan ország gazdaságát, amely nem létezik, és persze megszületett az év egyik legcsodálatosabb szava, a covfefe.

Az viszont már egyáltalán nem vicces, hogy Trump kiléptette az USA-t a párizsi klímaegyezményből, majd az UNESCO-ból is. Szintén nagy vitát váltott ki, hogy kihátrált a csendes-óceániai szabadkereskedelmi megállapodásból, a karácsonyra átvert adóreformja pedig épp a leggazdagabbak terheit csökkentette. Észak-Koreának ugyan teljes megsemmisítést ígért, de inkább Oroszországra lesz érdemes figyelnie: már a közvetlen környezeténél jár a vizsgálat, amely azt tisztázná, mekkora az orosz befolyás a Fehér Házban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.