2017. december 16., szombat

FÁKLYÁK, JOBBIK, FIDELITAS

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2017.12.16.


A Jobbik, mint párt, szalonképesítésének fontos lépése volt az ÁSZ bírsága. Jelezve: annyira, de annyira fél a Fidesz, hogy csak, na. A forgatókönyv őszinteségét meg vagy elhisszük, vagy nem. A koncepciósnak tűnő ÁSZ-döntés elleni fáklyás felvonulással meg vagy egyetértettek az emberek, vagy nem.

Aki elhiszi a Jobbik cukiskodását és középre-tartásának őszinteségét, az akár egyet is érthetett a felvonulással. Talán, ha nem a Jobbik szervezi a tüntetést, akkor kicsit hitelesebb lett volna a demokrácia féltése, a tényleges szolidaritásra törekvés látszata. De a „volna” nem történelmi kategória. Így azt sem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha a Jobbikot nem kedvelő baloldalibb szervezetek egy párhuzamos tüntetést szerveznek az ÁSZ székházához. Miközben a Fidelitas szervezett egy fáklyás tüntetést, amely az üldözött keresztényekért hirdetett szolidaritást. Pár évvel megkésve, de ami késik, az eljön. A Fidelitas akciója is.

Amelynek időzítése egy kicsit árulkodó. Ahogy a módszere, a fáklyás felvonulás is. Így nyugodtan tekinthetjük egyfajta ellentüntetésnek is. A Jobbik felvonulására szervezve. Az említett késedelem egyébként azt jelenti, hogy a Fidelitas nem igazán szervezetett emlékezetes tüntetést akkor, amikor a menekültekkel érkező keresztényeket is a humanizmus szemétdombjára dobta Orbán rendszere. Ahogy a kormány közelében feneket fényesítő decibelkeresztények azóta sem nagyon hallatják szavukat az emberi megalázások ellen, az Embereknek szóló támogatások érdekében. Alkalmasint a Fidelitas sem. Így a jelenlegi keresztényvédő, és a Jobbikkal azonos módszert választó felvonulásuk üzenete világos. Azt üzeni, hogy a Fidesz utánpótlás csapata szerint a Fidesz maga a kereszténység, míg mindenki, aki ellenzi Orbán uralmát, az maga az antikrisztus. Amely üzenet túl ismerős. Egy olyan korból, amikor a fáklyák mellett kristályokat is emlegettek.


Azért a Fidelitas a Jobbiknak is be gondolt szólni. Így felvonultak Simicska házánál is. Annak érdekében, hogy elmondhassák: a Jobbiknak ott és nem Fidesz székházánál kellene tüntetnie. Mintha elfelejtették volna azt az apróságot, ami ezt az akciójukat kissé nevetségessé teszi. Amire a 444 is rámutatott. Jelesül azt, hogy Simicska nélkül a Fidesz ma egyike lehetne a méltán elfeledett, a rendszerváltás körüli dachullámból sarjadt szervezeteknek. Amikor tehát a Fidelitas ma Simicskában látja a mumust, akkor közvetve elismeri: a Fidesz egy nagy nulla lenne Simicska nélkül. Annyira, hogy még a 2010-es kampány is könnyedén beomolhatott volna az üzletember támogatása nélkül. A Fidesz utánpótlás-csapatának tehát valójában elég kontraproduktív munkát végzett. A mentségük legfeljebb annyi lehet, hogy valójában, tömegesen a kutya sem figyel oda erre gitt-egyletre. Legfeljebb majd akkor, ha a tagság ugyanúgy elvárt lesz, mint annak idején a KISZ esetében. Amelynek számos ma komcsizó Fidesz-tag is lelkes tagja volt. Míg haszna volt belőle...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.