2017. december 21., csütörtök

HA ORBÁN ÉS REZSIMJE MINDEN MOCSKÁT MAGUNKRA KENJÜK, AKKOR MI TISZTÁBBAK LESZÜNK?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ
Szerző: H. A.
2017.12.20. 


...Orbán magánéletét, bárki magánéletét nem azért kell tiszteletben tartani, mert ő is ezt teszi. Tudjuk jól, nem így van. Őfényessége egy egész gépezetet működtet, amelyik naponta bizonyítja, hogy van az a politikai érdek, amelynek semmi nem szent, sérthetetlen és tiszteletre méltó. De talán éppen ezért botrányos, hogy Orbánnal szemben ugyanazokat az elvtelen eszközöket vesse be bárki, amelyek ellen egyébként nagyon helyesen tiltakozik, amelyeket megvet, amelyeket elfogadhatatlannak tart. Hogyan lehet azonosulni azzal, amit elítélünk? Sehogy.

Nem tudom, hogy Orbán veri-e a feleségét, de pillanatnyilag nem is érdekel. Orbán nem azért alkalmatlan ennek az országnak a vezetésére, mert veri a feleségét, vagy nem veri. Mint ahogy Vona Gábor sem azért lenne alkalmas, vagy alkalmatlan miniszterelnök, mert szemöldökcsipeszt használ, vagy nem használ. Ahogy Volner János jobbikos frakcióvezető nem azért jó, vagy rossz szakember, mert szeretőt tart, vagy nem tart. Ahogy Tóbiás József egykori MSZP-elnök sem attól szóra érdemes, vagy nem érdemes politikus, hogy a felesége 30 évvel ezelőtt férfimagazinok címlapján szerepelt. Miként Nagy Bandó András Orbánnal kapcsolatos ellenérzései sem attól lesznek hitelesek, hogy Lévai Anikó, a közélet állapotához semmilyen módon nem kapcsolódó vélt bántalmazása köré építi a mondanivalóját.

Ahogy Orbán vélt roma származása nem érv semmi mellett, vagy ellen, úgy a feleségével ápolt kapcsolatának vélt minősége is mély magánügy. Pontosítok: ha bizonyítást nyerne, hogy Orbán veri a feleségét, akkor igen, jöjjön Nagy Bandó és bárki más és mondja el, hogy aki veri a feleségét, és erre itt meg itt meg itt vannak a bizonyító erejű tények, az egy undorító véglény. És igen, attól kezdve nincs magánélet és magánügy, hanem büntetőjog van. A pletykákkal és a mendemondákkal viszont már most is tele van a rohadó közélet padlása. Ha már csak ilyenekre futja, akkor nem kellene inkább hagyni a fenébe ezt az egészet? Ha Orbán és rezsimje minden mocskát magunkra kenjük, akkor mi tisztábbak leszünk? Vajon?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.