2017. december 18., hétfő

HADHÁZY ÁKOS: LALI KIRÁLY ÉRDEKELT AZ UKRÁN NYUGDÍJAS BIZNISZBEN?

VÁROSI KURÍR - KERÍTÉSEN INNEN
Szerző: bl
2017.12.18.


Hadházy Ákosnak, az LMP társelnökének a Fidesz-KDNP korrupció gyanús ügyeinek a feltárásában elévülhetetlen érdemei vannak. A volt Fidesz-tag főügyész által vezetett szervezet azonban eddig többnyire sikerrel akadályozta meg, hogy a nyomozás a feltárt kétes ügyekben egyáltalán elinduljon. Hadházy legutóbb Kósa Lajos minisztert vette célba.



Családi biznisz Laliéknál


Az LMP országgyűlési képviselője azonban tántoríthatatlan, igaza tudatában teszi a dolgát. A legutóbbi korrupcióinfóján Kósa Lajos miniszterhez köthető gyanús összefüggésekre hívta fel a közvélemény figyelmét.

Hadházy szerint, Kósa Lajos felesége és lányai 2017-ben megvásároltak egy olyan céget, amelyiknek bár évek óta 0 forgalma van, de 120 millió a tőkéje és 140 millió a benne levő eszközök értéke. A céget pedig egy olyan személytől vették (?) meg, aki egy szociális szövetkezeteket, nyugdíjas szövetkezeteket és munkaerő kölcsönző cégeket birtokló céghálózat egyik tulajdonosa. A céghálózat egyik tagja 450 milliót kapott az NGM-től ukránok betelepítésére, de van egy Keleti Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezete is a nevükön.

Némi pénzmagot tessék!


A képviselő birtokába került szerződés szerint a debreceni, Horizon2020 nevű Kft. 450 millió forintot kapott a Nemzetgazdasági Minisztériumtól azért, hogy 2016-ban 750, 2017-ben pedig 4500 ukrán munkavállalót hozzon be Magyarországra. A szerződést önmagában is botrányosnak látja Hadházy. A cégnek ugyanis, semmilyen előélete nincs: 2016 május 2.-án jegyezték be, az NGM pedig egy hónap múlva, 2016 június 8.-án hozzájuk is vágott, majdnem félmilliárd forintot. A szerződés ” komplex foglalkoztatási rendszer” megvalósításáról szól, de nehéz belátni, hogy ezt hogyan gondolták komolyan. A szerződésből látszik, hogy az ukrán toborzók, havi 2-3 milliós fizetéseket is elszámolhatnak a fáradságos munkájukért, meg írhatnak pl. tanulmányt 20 millióért. Nem látszik rossz bulinak. Hadházy, informátorára hivatkozva azt sejteti, hogy a cég mögött Kósa Lajos miniszter alakja sejlik fel, amit az általa megismert adatok alapján nem tart kizártnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.