2017. december 14., csütörtök

HAT EMBER, AKIK ELMENTEK A FALIG A MAGYAR ÁLLAMMAL SZEMBEN

444.HU
Szerző: ALBERT ÁKOS
2017.12.14.


Egy úszásoktató, aki mécsesekkel tiltakozott az egyetembezárás ellen, egy természetvédő, aki fellépett egy multi ellen, egy aktivista, aki propaganda-plakátokat tépkedett, majd maga jelentkezett a rendőrségen, és még három másik ember. A közös bennük az, hogy mindannyian kiálltak egy társadalmilag fontos ügy mellett, majd mindannyian a rendőrségen vagy a bíróságon végezték.

A Magyar Helsinki Bizottság decemberben kampányt indított, és elhatározta, hogy bemutatja néhány olyan ügyfelét, akik nem hagyták annyiban, hogy az állam korlátozza a jogaikat. “Tüntetést szervezni, állami gyűlöletpropagandával nyíltan szembeszegülni vagy számon kérni a szabályokat a mulitkon, ahhoz mindig kurázsi kell” - állítja a szervezet. Egy illiberális államban pedig szerintük még ennél is többet kockáztatnak ezek az emberek.

“Mert az állam igyekszik valamiféle bajkeverőnek, a többség érdekeit veszélyeztetőnek, olykor egyenesen nemzetárulónak beállítani őket” - írják.

A szervezet szerint idén kétezer új ügyfelük volt, mostantól kezdve azonban nehezebb lesz felvenniük a kapcsolatot a rászorultakkal, az állam ugyanis minden korábbi megállapodást felmondott velük, így már sem a menekültszállókat, sem a börtönöket nem monitorozhatják.

Kiszemezgettünk néhány ügyet a Helsinki Bizottság kampányából, mind az elmúlt években történtek, a szereplői pedig minden esetben elmentek a falig a magyar állammal szemben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.