2017. december 9., szombat

HONFITÁRSAINK ITT ÉS MOST HALDOKOLNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2017.12.09.


...Az elmúlt években több mint tízszeresére nőtt a nemzetpolitikára fordított összeg: míg 2009-ben csupán 9,1 milliárdot, az idén és jövőre már 100-100 milliárd forintot fordítanak a nemzetpolitikai célok megvalósítására – közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikai helyettes államtitkára pénteken Hajdúszoboszlón.

Szilágyi Péter a Rákóczi Szövetség hajdúszoboszlói találkozóján – amelyen százhúsz felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, partiumi és anyaországi iskolaigazgató, intézményvezető és vezető tanár vesz részt – elmondta: 2018. január elsejétől a külhoni magyarok részére is elérhetővé teszik az anyasági támogatást és a babakötvényt.
Előbbi juttatás összege 64 125 forint – ikrek esetén 85 500 forint -, a babakötvény összege jelenleg 42 500 forint – ismertette Szilágyi Péter. (MTI)

Remélem, mindenki nagyon boldog. Azok is, akik 22 500 forintból haldokolnak éppen, mert csökkenteni kellett a rokkantellátásban részesülők számát és ő pont belesett a szórásba, de munkát nem kap – közmunkát sem – mert amúgy rokkant, vagy annyira beteg, hogy csak speciális feltételek teljesülése esetén tudna dolgozni. Például ha tudna tömegközlekedni, de nem tud, mert nem telik akadálymentesítésre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.